Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 29 Бер 2024, 11:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
  [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]


  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: borger  
Форум » За межами села... » Новини... » Нові правила набору номерів (Поради)
Нові правила набору номерів
101Дата: Понеділок, 05 Жовт 2009, 14:42 | Повідомлення # 1
dNb
Група: Адміністратори
Повідомлень: 280
Статус: Off-line :(

З 14 жовтня Україна переходить на новий формат набору телефонних номерів. Усі вони стають з 11-значних 10-значними. І тепер для виходу на міжміську лінію замість вісімки треба буде набирати нуль. А подальший код набирати вже без нуля на початку.

априклад, якщо відома баба Параска Королюк з Тернопільської області вирішить з 14 жовтня зателефонувати до приймальні секретаріату президента, то їй не доведеться, як раніше, набирати 8-044-2262077. Тепер цей номер набирається так:

0-44-226-20-77

І знайомий гудок вона тепер почує не після вісімки, а, знову ж таки, після нуля.

Аналогічна ситуація - з кодами мобільних операторів, які будуть набиратися за зразком 0-67-ХХХХХХХ або 0-50-ХХХХХХХ.

Новації придумані, насправді, не для того, щоб вигадати зайву мороку українським громадянам, звичним до старої системи. Вона має полегшити життя іноземним туристам, зокрема, тим, яких так чекають на "Євро-2012".

Справа в тому, що вихід на "міжмісто" через нуль - це стандарт для усього світу, окрім більшості пострадянських країн, та ще кількох держав Африки, розповів "Українській правді" колишній заступник міністра транспорту і зв'язку Олег Проживальский, який зараз працює директором з корпоративного управлiння та контролю МТС-Україна.

Закордонні номери тепер замість вісімки і десятки треба буде набирати через два нулі. Тобто, якщо баба Параска вирішить зателефонувати не Віктору Ющенку, а Бараку Обамі, то їй доведеться набирати не звичну послідовність: 8-10-1-202-4561111, а трішки інакше:

00-1-202-4561111

Прес-служба звертає увагу на те, що при здійсненні міжміського виклику нуль на початку номера повинен бути лише один. "При випадковому наборі другого поспіль нуля відбувається міжнародне з'єднання з відповідною тарифікацією. Просимо абонентів бути уважними при наборі номера", - зазначається в повідомленні прес-служби.

Якщо у вас в телефонах, мобільних або стаціонарних, номери збережені у старому форматі - 8 0YY ХХХХХХХ - то вам доведеться виділити час і повидаляти звідусіль вісімку, інакше номерами не можна буде скористатися.

Якщо ж всі номери збережені в міжнародному форматі, такому, який використовується при відправленні смс-повідомлень, а саме +380 YY ХХХХХХХ - то нічого змінювати не треба, номери працюватимуть і далі.

Так само не змінився порядок набору місцевих стаціонарних номерів. Тобто, з таксофону на київському вокзалі доведеться набирати звичні сім цифр.

Всі міжміські коди також збереглися, окрім Київської області, якій присвоїли код 045 замість спільного з Києвом коду 044. Експерти розповідають, що, наприклад, Біла Церква давно вже вичерпала свій п'ятизначний ресурс номерів, а для переходу на шестизначний не вистачало кодів.

Окрім того, у Київській області тепер не можна буде скористатися "коротким кодом". Наприклад, колись у Боярку можна було зателефонувати 8 298 ХХХХХ. Нині ж треба набирати 0 45 98 ХХХХХ.

Проте в інших областях правила короткого набору коду - через двійку - зберігаються. І можна буде, наприклад, з Вінниці набирати номер у Жмеринці за зразком: 0 232 ХХХХХ.

Зміниться також принцип набору так званих "номерів глобальних послуг": замість семизначного номеру такої служби в форматі 8 800 ХХХХХХХ або 8 900 ХХХХХХХ номери буде скорочено до шестизначних, а замість вісімки, закономірно, набиратиметься нулик.

"До нас надійшла рекомендація НКРЗ про те, щоб відсікали останню цифру таких номерів. А як буде відбуватися на практиці - ще невідомо", - зазначили у прес-службі "Укртелекому".

Іще одна перевага нової нумерації - це вивільнення ресурсу для набору коротких номерів. Раніше всі вони - 01, 03, 055 і таке інше - починалися з нуля. Тому трьохзначних номерів могло бути лише кілька десятків.

Весною 2009 року номери екстрених викликів було змінено на трьохзначні: 101, 102, 103. І тепер будь-якому таксі можна буде виділити свій тризначний номер - адже їх у кожному місті з'явиться близько тисячі. Всі вони в голові переплутаються, і буде весело.

"Компанії-перевізники та інші користувачі коротких номерів були, звісно, невдоволені, тому що в них ці номери були розрекламовані. Але в нас уже була велика черга із різних компаній, яким коротких номерів не вистачало", - розповів Олег Проживальський.

Описана вище реформа, за його словами, найвагоміший крок у чотирирічному плані реформування принципів нумерації, закінчити який планується 2010-2011 року. Далі планується запровадження додаткових служб з короткими номерами, запровадження збереження номера при зміні оператора і інші зворушливі обставини.

Зрозуміло, що всі оператори, мобільні і стаціонарні, були змушені витратитися на такі зміни. Наприклад, збитки компанії МТС-Україна від номерної реформи складають десятки мільйонів доларів.

Зокрема, компанії закупають нове програмне забезпечення, а також автовідповідачі, які повідомлятимуть вам, що ви набрали невірний номер.

Скажімо, "Укртелеком" обмежиться автовідповідачами, МТС близько трьох місяців надаватиме абонентам можливість телефонувати обома способами, а компанія "Київстар" надаватиме таку можливість "не менше місяця", повідомив її провідний спеціаліст зі зв'язків із пресою Сергій Товстенько-Забєлін.

Водночас, усі провідні компанії зв'язку пообіцяли, що на тарифи ця акція не вплине.

Зміни у правилах набору номерів:


Джерело: Українська правда



Шановні відвідувачі сайту http://kobizhcha.at.ua
В звязку з тим що створено новий сайт. Даний сайт більше не буде оновлюватись

Переходьте на наш новий сайт http://kobyzhcha.in.ua/
 
Форум » За межами села... » Новини... » Нові правила набору номерів (Поради)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




каталог сайтів