Вітаю Вас Гість!
Субота, 20 Кві 2024, 15:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
  [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]


  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: borger  
Форум » За межами села... » Новини... » Чернігівщину з візитом відвідав Володимир Литвин
Чернігівщину з візитом відвідав Володимир Литвин
101Дата: Четвер, 17 Груд 2009, 07:42 | Повідомлення # 1
dNb
Група: Адміністратори
Повідомлень: 280
Статус: Off-line :(

“Вважаю за необхідне ввести кримінальну відповідальність за невиконання передвиборчих обіцянок”
Про це Голова Верховної Ради України, лідер Народної Партії, кандидат на пост Президента України В.Литвин заявив під час спілкування з працівниками заводу “Білкозин”, що в місті Прилуки Чернігівської області.
Саме з відвідування цього підприємства 14 грудня поточного року розпочав свій візит Голова Народної Партії В.Литвин до Чернігівської області. Прилуцький завод “Білкозин” є єдиним в Україні виробником штучних колагенових оболонок для виробництва ковбасних виробів.
Ознайомившись з роботою підприємства та продукцією, що виготовляється, В.Литвин зазначив, що продукція випускається якісна і в такому обсязі, що може дати змогу підприємству посісти гідне місце серед вітчизняних підприємств. “Я виріс серед людей, які завжди працювали, і не можу змиритися з тим, що ті, хто утримують роботу нашої промисловості, змушені існувати в дуже невигідних умовах. Це і низькі заробітні плати, і рівень життя”, – наголосив В.Литвин.
Спілкуючись із працівниками заводу, В.Литвин дізнався, що лише нещодавно була погашена заборгованість по заробітній платі за вересень місяць поточного року. Основною причиною такої затримки є неповернення ПДВ. Борг з його відшкодування становить 4,5 млн гривень, а це місячний обсяг обігу підприємства. Саме з цією проблемою колектив підприємства офіційно звернувся до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина.
“Я щоразу дивуюся витримці наших людей. Вони працюють, приносять країні прибуток, але за це не отримують жодної копійки. І я завжди сприймаю дуже болісно всі ті проблеми, з якими звертаються до мене люди”, – зауважив В.Литвин і пообіцяв працівникам підприємства вирішити це питання.
“Упевнений, що головне – це відповідальність перед людьми, перед тими, хто дає змогу країні жити. І нам слід підтримувати саме нашого вітчизняного виробника”, – про це заявив кандидат на пост Президента України Володимир Литвин під час спілкування з представниками ЗМІ. На запитання журналістів, які дії задля підтримки вітчизняного виробника вживатиме лідер Народної Партії в разі перемоги на президентських виборах, В.Литвин сказав: “Уся продукція, що виготовляється в Україні, має споживатися саме тут. Усі товари, які ввозяться з-за кордону, мають обкладатися високими митними тарифами і мають бути перевірені на якість. Слід також провести перевірку всіх підприємств”.
“Владу слід повернути людям. Саме тому я і беру участь у виборчій кампанії”
Так висловився Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України Володимир Литвин у ході прес-конференції у м. Прилуки Чернігівської області.
Коментуючи ситуацію, що склалася нині у політичному середовищі, В.Литвин зазначив, що в країні постійно одні люди щось блокують, а інші чогось вимагають. Але таке взаємознищення політиків, на думку В.Литвина, не йде на користь країни.
Відповідаючи на запитання журналістів відносно перебігу нинішньої виборчої кампанії, В.Литвин переконливо заявив: “Тепер робиться все, щоб відволікти народ від осмислення тієї ситуації, в якій опинилася країна. Але ж уже годі обирати тих, хто постійно обманює людей, краде у них надію на кращі зміни, хто демонстративно їх зневажає”.
Лідер Народної Партії також обурювався тим, що сьогодні відверто купуються представники виборчих комісій, що порушує усі етичні та моральні норми життя. “Зараз украй важливо дотримуватися того напрямку, який дозволить провести прозорі і чесні вибори, адже це вибір народу, а у нас, поки що, спостерігається волевиявлення окремих політичних груп”, – наголосив В.Литвин.
Не обійшли журналісти увагою і питання прийняття державного бюджету. В.Литвин відповів, що сьогодні слід відверто говорити про те, що Державний бюджет у цьому році не буде прийнятий, оскільки його просто не хочуть приймати. На думку Голови Верховної Ради України, Державний бюджет має бути прийнятий до проведення вибрів. Володимир Литвин вважає, що після 17 січня цим питанням знову спекулюватимуть на користь того чи іншого політичного угруповання. “Україна сьогодні переживає складну економічну ситуацію, а Бюджетний кодекс стає заручником політичної боротьби”, – сказав В.Литвин.
На запитання журналістів, чи відбудуться вибори до місцевих рад у разі неприйняття бюджету на наступний рік, лідер Народної Партії відповів, що “політики знайдуть для себе гроші, і рішення про це буде прийнято окремо”. Але разом з тим В.Литвин зауважив, що взагалі слід прийняти закон, який змінить виборчу систему. “Я не підтримую виборів за партійними списками. Адже в такому разі ми не можемо сказати, що це депутати від народу. Це депутати тільки від політичної сили”, – переконаний В.Литвин.
Він також додав, що треба прийняти рішення стосовно ліквідації обласних та районних державних адміністрацій. Натомість, на його думку, слід обирати людей, які проживають безпосередньо в цій місцевості, і формувати виконкоми. “Тоді і буде робота, тоді і буде результат”, – переконаний В.Литвин.
“Я живу як відчуваю, а відчуваю, що далі жити так, як сьогодні живе країна – не можна”
В ході візиту на Чернігівщину, Голова Народної Партії зустрівся із мешканцями м. Прилуки, Прилуцького та Ічнянського районів області. Різні люди, різні проблеми і такі ж різні запитання лунали на адресу кандидата на пост Президента.
На початку зустрічі йшлося про проблеми місцевого рівня, вирішення яких на сьогодні є найважливішим для прилучан, і вислуховуючи прохання людей про допомогу, Володимир Литвин пообіцяв вивчити усі звернення. Але крім цього, прилучан і ічнянців, як і їхніх співвітчизників в інших регіонах України, хвилювали звичайні життєві питання: працевлаштування, низькі заробітні плати, незахищеність пенсіонерів, високі ціни на продукти харчування, ліки та комунальні послуги. Відповідаючи на запитання, Володимир Литвин зазначив, що всі негаразди в державі, відбуваються через безвідповідальність, насамперед влади. Водночас він зауважив, що в цьому є і провина самих людей, які щоразу роблять ту саму помилку, обираючи до влади тих, хто постійно їх обкрадає. “Я не можу зрозуміти цього, але впевнений, що зараз настає той самий момент, коли народу слід зосередитися на власній відповідальності і проголосувати на виборах свідомо, виважено, по совісті”, – зауважив лідер народників. В іншому разі, на думку Голови Верховної Ради України, “в Україні бал і надалі правитиме агресивна сірість, а не досвідчені люди, які багато знають, переймаються людським болем і готові працювати і відповідати за свої дії”.
Запитували Володимира Литвина і про його ставлення щодо популярного нині питання входження України до складу ЄС. “У нас весь час говорять про європейське товариство, – відповів він, – а про те, як упорядкувати життя в Україні – ні. Не слід постійно кудись направляти країну. Слід навести порядок усередині, зробити все для того, щоб захистити власні інтереси, підвищити соціальний рівень життя, дати людям нормальні зарплати та пенсії, можливість спокійно достойно жити. Нам слід вибудувати власний шлях розвитку і зайняти ту щабель, коли ми представлятимемо інтерес для інших держав щодо напрямку співпраці і рівноправного партнерства. Держава має стати на захист власного народу. Вона повинна гарантувати безпеку харчової, оборонної, медичної та інших галузей. І тоді, коли це станеться, вже не треба буде мріяти про приєднання до будь-яких союзів. У цьому не буде потреби”.
Ще під час прес-конференції, яку того дня Володимир Литвин дав для представників ЗМІ, його запитали, чи має для нього ця кампанія особливе значення. “Ці вибори – випробування і гарна школа”, – відповів кандидат на пост Президента. А ще присутніх цікавило, чи буде Народна Партія блокуватися із якими-небудь політичними силами на наступних виборах до парламенту. На це Голова Народної Партії відповів: “Сьогодні у нас вибори Президента. А що буде далі? Як кажуть, ми вирішуватиме проблеми по мірі їх надходження”.
У ході тривалого спілкування з людьми, відповідаючи на їхні численні запитання, Володимир Литвин зазначив, що для нього ці зустрічі – це можливість краще пізнати країну. “І я впевнено можу сказати, що добре її знаю, адже країна – це люди, їхнє життя і долі. А я щодня зустрічаюся із людьми, їду до них, щоб побачити їхнє життя на власні очі, спілкуюся із ним, щоб краще зрозуміти їхні потреби, почути їхні скарги і бажання. І сьогодні я приїхав до вас саме заради цього”, – наголосив спікер. Він також додав, що завжди дуже важко стояти перед людьми, чути їхні доречні докори і обурення, читати сповнені болю листи, давати на них відповіді, адже не все можна вирішити і змінити так швидко і легко, як хотілося б. “Але я свідомо налаштований працювати на користь людей. Це тяжка праця, але я готовий до неї. Я роблю це щодня і сміливо можу сказати, що робитиму це в майбутньому. Я щирий, тому і стою зараз перед вами”, – зазначив він.
Під час зустрічі на адресу Володимира Литвина надійшла записка, в якій люди висловлювали йому свою підтримку і сподівання на те, що країна, врешті-решт, отямиться і обере його Президентом. Ці слова були підтримані щирими оплесками і Голова Верховної Ради України подякував присутнім за таку довіру.
Насамкінець Голова Народної Партії привітав усіх із прийдешніми новорічними і різдвяними святами і побажав усіляких гараздів у наступному році. “А що нас чекає в майбутньому?” – пролунало запитання. “Нормальне життя, – відповів В.Литвин, – я оптиміст і вірю в найкраще”.
В ході візиту кандидата на пост Президента України Володимира Литвина супроводжував перший заступник голови обласної організації Народної партії, заступник голови обласної ради Василь Ковальов.
Джерело: Чернігівський монітор



Шановні відвідувачі сайту http://kobizhcha.at.ua
В звязку з тим що створено новий сайт. Даний сайт більше не буде оновлюватись

Переходьте на наш новий сайт http://kobyzhcha.in.ua/
 
Форум » За межами села... » Новини... » Чернігівщину з візитом відвідав Володимир Литвин
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




каталог сайтів