Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 29 Бер 2024, 09:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
  [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]


  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: borger  
Форум » За межами села... » Новини... » США готові відмовитись від розміщення систем ПРО в Сх.Європі
США готові відмовитись від розміщення систем ПРО в Сх.Європі
101Дата: Понеділок, 02 Бер 2009, 10:11 | Повідомлення # 1
dNb
Група: Адміністратори
Повідомлень: 280
Статус: Off-line :(

Президент США Барак Обама в листі до президента Росії Дмитра Медведєву зробив сенсаційну пропозицію по системі ПРО в Східній Європі, на яке відповіді поки не було, повідомляє видання "Коммерсантъ".

За даними газети, новий глава Білого дому повідомив в своєму посланні, що США готові забути про програму ПРО в тому випадку, якщо буде вирішена іранська ядерна проблема. Тому Б.Обама запропонував Росії виступити в переговорах з Тегераном єдиним дипломатичним фронтом.

Москва поки ніяк не відреагувала на цю пропозицію. Більш того, незрозуміло, чи буде внесена ясність в цю тему в ході майбутніх переговорів міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та держсекретаря США Хилларі Клінтон.

Не послідувало реакції Росії і на прохання Б.Обами посприяти збереженню бази ВВС США в Киргизії, власті якої продовжують наполягати на відході американських військових.

Додамо також, що в ході листування Б.Обама і Д.Медведєв домовилися про зустріч. На запрошення російського президента вона повинна відбутися в Москві, проте остаточна дата поки не узгоджена.

Додамо, що в понеділок повинна відбутися перша зустріч Х.Клінтон і С.Лаврова. Дипломати повинні брати участь в переговорах по близькосхідному врегулюванню в Єгипті.

Нагадаємо, раніше США підписали угоди з урядами Польщі та Чехії про розміщення 10 ракет-перехоплювачів і станції радіолокації. Вашингтон пояснював своє прагнення розвернути третій позиційний район в Східній Європі необхідністю захисту від так званих країн-ізгоїв, до яких США зараховує також і Іран.

В якості відповідної міри для нейтралізації можливої загрози з боку американської системи ПРО, Росія повідомила про намір розвернути в Калінінградській обл. ракетний комплекс "Іскандер". Проте пізніше Москва заявила, що не розміщуватиме дані ракетні комплекси в Калінінграді, якщо США не почнуть розгортати компоненти своєї системи протиракетної оборони в Східній Європі.

rbc.ua



Шановні відвідувачі сайту http://kobizhcha.at.ua
В звязку з тим що створено новий сайт. Даний сайт більше не буде оновлюватись

Переходьте на наш новий сайт http://kobyzhcha.in.ua/
 
Форум » За межами села... » Новини... » США готові відмовитись від розміщення систем ПРО в Сх.Європі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:




каталог сайтів