Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 29 Бер 2024, 16:07
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
У Чернігівської області викриті посадові особи районного відділу земельних ресурсів, що завдали збитку державі на суму 3,1 млн грн. Вони під час виготовлення проекту землеустрою території земельних паїв колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, на підставі підроблених документів, незаконно передали в приватну власність земельну ділянку (площа 0,8 га), на якій розташований пам'ятник археології XI-XII століть.Таким чином, державі нанесений збиток на вищезазначену суму. Міжрайонною природоохоронною прокуратурою збуджена кримінальна справа за зловживання владою або службовим положенням і службову підробку, повідомляє прес-служба МВС України.
Переглядів: 733 | Дата: 03 Лют 2009 | Рейтинг: 5.0/4

"ДІСТАЛИ" підприємців містечка Носівка (Чернігівська обл.). Аби захиститися від бандитів, вони створили загін самооборони.
Вони більше не покладаються на міліцію. Озброїлися не вилами і лопатами, а пістолетами.
Дружинники по черзі патрулюють біля магазинів та офісів, щоб не повторилася історія підприємця, на родину якого напали невідомі.
Підприємець з останніх сил розв’язався і втік від бандитів. Після цього страшного дня зрозумів, що розраховувати потрібно лише на себе.
Разом із сином зареєстрували громадське формування, отримали всі необхідні дозволи, зібрали 60 однодумців. У загін самооборони беруть підприємців, яким є що втрачати.
У міліції таку ініціативу сприйняли «на ура». Міліціонери сподіваються на спільну роботу - з патрулем на чергування планують відправляти і правоохоронця.
60% жителів Носівки дотепер працювали у Києві, здебільшого охоронцями. Тепер мусять повертатися, бо немає роботи.
У міліції прогнозують, що злочинності це ... Читати далі
Переглядів: 718 | Дата: 30 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Сьогодні, 29 січня, у кількох гарнізонах по всій території України склалася складна ситуація з енергопостачанням.
Енергопостачальні кампанії декількох областей України, незважаючи на невеликі суми боргу, відключають від світла військові частини та установи Збройних Сил, забезпечення яких електроенергією є вкрай важливим для виконання завдань із захисту держави.
Так, по обіді 28 січня представниками ВАТ ЕК “Чернігівобленерго” розпочалися відключення від електропостачання військових частин, які несуть бойове чергування в системі протиповітряної оборони держави – радіолокаційного підрозділу військ протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України та окремого полку спеціального призначення. Їхні борги за постачання електроенергії складають 8 та 38 тисяч гривень відповідно.
Відключено і Чернігівський обласний військовий комісаріат та збірний пункт, які заборгували лише 3 тисячі гривень. Варто зазначити, що на території останнього розміщується 156-й Територіальний центр ... Читати далі
Переглядів: 1338 | Дата: 30 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/1

27 січня 2009 року у Державному архіві Чернігівської області відбулася презентація фотодокументальної виставки “Пам’яті героїв Крут”.
На виставці представлені документи із фондів Центрального державного архіву вищих органів влади України, Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г.С. Пшеничного, Державної наукової архівної бібліотеки України, Державного архіву Чернігівської області.
Відкривають виставку документи про події, що передували трагедії під Крутами. Основний розділ виставки стосується безпосередньо подій на станції Крути на Чернігівщині 29(16) січня 1918 року. Зокрема, на виставці представлена схема бою під Крутами, списки встановлених учасників нерівного бою, їхні фотографії, фотографії похорону загиблих, що відбулися 19 березня 1918 року на Аскольдовій могилі у Києві.
Другий розділ виставки присвячений вшануванню пам’яті загиблих під Крутами. Завершує виставку розділ, де представлені документи Державного архіву Чернігівської області про по ... Читати далі
Переглядів: 742 | Дата: 30 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/3

Сотрудники Управления по борьбе с организованной преступностью УМВД в Черниговской области в селе Кобыжча Бобровицкого района задержали главаря организованной преступной группировки, которая похищала лошадей.
Об этом сообщили в Отделе общественных связей УМВД в Черниговской области. Задержанный находился в розыске. С учетом ряда доказательств, в ходе допросов он не стал отрицать собственную вину и написал заявление о явке с повинной.
Главарь преступной группировки сообщил, что со своими сообщниками на протяжении года похитил 17 лошадей, передает УНИАН.
Так, совместно с 43-летним киевлянином и 28-летним жителем села Кобыжча во втором полугодии 2005 года в разных населенных пунктах области он совершил 9 краж лошадей, которые стоят около 24,5 тыс грн, а в первом полугодии 2006 года – 8 краж лошадей на сумму 41 тыс грн.
Сообщники главаря конокрадов были задержаны ранее, осуждены и получили реальные сроки наказания еще в 2006 году. Сейчас задержанный находится в ... Читати далі
Переглядів: 1507 | Дата: 28 Січ 2009 | Рейтинг: 4.7/7

Інформацію про зупинку і закриття цукрового заводу в Носівському районі оприлюднило чимало ЗМІ. Першою, хто хоч спропобував дати якийсь аналіз цій не рядовій події, була "Сіверщина", але в її версії ця новина подавалася як факт і не більше.

Висловлювались якісь здогадки, хоч самого підтвердження їм не було дано. У зупинці заводу звинувачувався лише уряд.

Отримавши нагоду побувати в м.Носівка, я спробував більш ретельно розібратися в цій знаковій для області події.

Для початку я спробував зустрітися з тією командою управлінців району, котра була з першого Ющенківського набору і відзначалася досить успішною роботою. Щоб отримати, можливо і в неповній мірі, об'єктивний, але болючий і відповідальний, погляд на цю проблему, адже офіційний - простий і зрозумілий: економічна криза, відсутність нормальної (?) ціни на цукор. Мені вдалося подискутувати з кількома колишніми і нинішніми посадовцями і отримати офіційні статистичні дані тих років, які наштовхують на думку, що закриття са ... Читати далі

Переглядів: 1037 | Дата: 19 Січ 2009 | Рейтинг: 4.2/6

18/12/2008 В Чернігівської області з бази відпочинку " Эко-Дніпро", розташованої неподалік від села Сорокошичи Козелецкого району, на моторному човні "Прогрес" два киянина відправилися на риболовлю в Київське водоймище.
Ранком наступного дня в райвідділ МНС зробив сигнал про зникнення 36- літнього Сергія Аргукова й 42- літнього Олега Антощенко. Пошукова група в складі трьох рятувальників МНС і єгеря, що знає місцевість, направилася по четырехсантиметровому шарую льоду розшукувати зниклих. Заважала пошуку морозна вітряна погода й короткий світловий день, повідомив Андрій Хожайнов, помічник начальника ГУ МНС у Чернігівській області.
Через 8 годин розшукових робіт у темряві на одному з островів були виявлені потерпілі. Вони заблудилися, а на повернення в них не вистачало пального. Один із чоловіків впав у крижану воду. Рятувальники надали першу медичну допомогу й доставили потерпілих на базу відпочинку.
Переглядів: 832 | Дата: 10 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/1

31 грудня в 3 години ранку на пропускному пункті "Нові Яриловичi" (Чернігівська область), прикордонники затримали чоловіка, який намагався провезти через україно-російську границю унікальне видання Нового Завіту, 1888 року випуску.

Контрабандист намагався перетнути границю по "зеленому коридору", однак викликав підозри стражів контролю, і його автомобіль був спрямований на більш ретельний огляд. У результаті виявилося що чуття не підвело прикордонників, в автомобілі контрабандиста була виявлена унікальна книга, яку він забув задекларувати.

Щодо порушника була порушена адміністративна справа по статті 399 Митного кодексу України "Порушення порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю".

Раритетна книга вилучена й передана на експертизу. Захід відповідальності порушника буде визначений після одержання висновків експертів щодо історичної цінності видання.

Переглядів: 962 | Дата: 10 Січ 2009 | Рейтинг: 4.7/15

Мер міста Ніжин Чернігівської області Михайло Приходько, який 15 грудня був затриманий при одержанні хабара, обвинувачується в незаконнім наданні дозволів на приватизацію банно- оздоровчого комплексу представникові одного з київських товариств із обмеженою відповідальністю. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник Державного департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.

За його словами, під час проведення оперативних дій також були затримано два посередники в передачі хабара мерові. Один з них - директор місцевого ринку "Прогрес", іншої - рідний брат мера Віктор Приходько, керуючий філією одного з банків.

Як відзначив Скалозуб, під час огляду службового автомобіля Приходько були вилучено 19500 дол. і додатково під час зовнішнього огляду безпосередньо в мера було вилучено 3250 грн.

Як відзначив Скалозуб, усього на даний час задокументоване одержання Приходько хабарів на загальну суму 55 тис. дол.

Як відзначив начальник деп ... Читати далі

Переглядів: 930 | Дата: 10 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/6

У Чернігівській області епідемія грипу можлива у другій половині січня. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Юрій Бойко.
За його словами, Чернігівська область входить до десяти українських областей, що розглядаються Інститутом грипу та вірусних захворювань як індикатори виникнення епідемії. Фахівці установи прогнозують масові захворювання на грип саме у другій половині січня.
"На сьогодні у області епідемії грипу немає. Є сезонне підвищення застудних захворювань серед дітей 5-7 років. У дитячих поліклініках щоденно фіксують 10-15 випадків застуди з підвищеною температурою, однак це поки що не епідемія", - сказав Ю.Бойко.

Він також зазначив, що наразі немає потреби продовжувати шкільні канікули та оголошувати карантин.

Джерело:Синельник Ірина

Переглядів: 831 | Дата: 10 Січ 2009 | Рейтинг: 5.0/7

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 »

каталог сайтів