Вітаю Вас Гість!
Середа, 24 Кві 2024, 13:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
У кожній сім’ї, як правило, зберігається та чи інша кількість ліків. На всіх упаковках вказана їх назва та термін придатності. Якщо етикетка відсутня або термін придатності вичерпався, то ліки обов’язково викиньте. Такі ліки, у кращому разі, не допоможуть, у гіршому – викличуть отруєння. Медикаментозні отруєння у великих містах України становлять близько 64% всіх токсикологічних отруєнь.
До групи «медикаментозного ризику» переважно входять люди від 31 до 50 років. У структурі отруєнь переважають суїцидальні – приблизно 65%, причому третина тих, хто труїться, — люди старше 51 року. Майже вдвічі за останні п’ять років зросла кількість кримінальних отруєнь – минулого року в столиці зафіксовано понад 100 випадків. Особливу загрозу становлять лікарські засоби для людей старше за 65 років. Для них поріг між лікувальним і токсичним ефектом дуже маленький – навіть незначне передозування, наприклад, дві таблетки замість однієї, перетворює ліки на отруту.
Хоча перепадає й молодшим ... Читати далі
Переглядів: 537 | Дата: 18 Бер 2013 | Рейтинг: 0.0/0

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій у 2012 році в державі зареєстровано 212 надзвичайних ситуацій (2011р – 221), в наслідок яких загинуло 301 людина (2011р - 355) та постраждало 861 особа (2011р - 985). У 2012 році в державі виникло 73405 пожеж (2011р – 60790), в наслідок яких загинуло 2754 особи, з яких 87 дітей, та отримали травми 1772 людини. На пожежах врятовано 3191 людина.
В Чернігівській області за минулий, 2012 рік, виникло 6 надзвичайних ситуацій (2011р - 7) та 742 надзвичайні події (2011р - 704), в наслідок яких загинуло 208 осіб (2011р - 166) та травмовано 657 осіб (2011р - 667). Із загальної кількості близько 76 відсотків надзвичайних подій сталося на транспорті, 12 відсотків – це виявлення боєприпасів, та більше 11 відсотків подій виникло на водних об’єктах.
За 2012 рік в області сталося 1378 пожеж (2011р - 1289) на яких загинуло 114 (2011р - 90) та травмовано 25 людей (2011р - 23). В наслідок пожеж знищено 68 будівель. При ліквідації п ... Читати далі
Переглядів: 555 | Дата: 20 Лют 2013 | Рейтинг: 0.0/0

Різноманітні розважальні заходи у Чернігові
Дивовижне місто Чернігів з його чудовими краєвидами, великою кількістю визначних пам'яток та безліччю розважальних заходів не дасть вам ані найменшої можливості занудьгувати.

У місті працює Обласний музичний драмтеатр - один із найстаріших театрів України. Ви можете передивитися постановки за творами як української класики, так і сучасної й зарубіжної драматургії.

Чернігівський обласний молодіжний театр вважається однією із візитних карток міста. Він має свою власну естетику, традиції та прекрасний репертуар. Цей театр є одним із найулюбленіших місць городян.

Якщо у вас є маленькі діти, неодмінно відвідайте Чернігівський театр ляльок. Захоплюючі спектаклі створюють атмосферу справжньої казки.

Міський кінотеатр «Дружба» є не лише місцем, де можна подивитися прем'єри найкращих фільмів, але й чудовим розважальним центром, в якому працює бар і ресторан, є безліч ігрових кімнат і автоматів. ... Читати далі
Переглядів: 884 | Дата: 19 Лют 2013 | Рейтинг: 0.0/0

У Чернігівській області СБУ викрила факти порушення законодавства під час держзакупівель, повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що між одним із державних підприємств автодорожньої галузі та приватною фірмою було укладено угоду на постачання бітуму для ремонту та реконструкції доріг. Щоб уникнути обов'язкових тендерних процедур, службові особи державного підприємства підробили договірну документацію та підписи посадових осіб, які засвідчили договір", - йдеться в повідомленні.

Протягом 2011-2012 рр. державне підприємство на підставі підробленого документу витратило на придбання будівельного матеріалу 13 млн. гривень бюджетних коштів.

За матеріалами УСБУ за цим фактом прокуратурою Чернігівської області розпочато кримінальне провадження за ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

... Читати далі
Переглядів: 525 | Дата: 02 Лют 2013 | Рейтинг: 0.0/0

Незважаючи на те що в Україні щепленнями проти коклюшу щороку охоплюється 90-95% дітей, захворюваність на нього залишається на досить високому рівні. Щороку в країні реєструється 3-4 тис. випадків коклюшу серед дітей, переважно віком до 1 року, коли хвороба перебігає особливо тяжко з багатьма ускладненнями та несприятливими наслідками. В Україні реєструються випадки смерті дітей від цієї хвороби. У більшості випадків смерть від коклюшу настає у дітей віком до 6 міс.
В зв'язку з недосконалістю діагностики коклюш інколи приймається за інші захворювання. Підйом захворюваності на коклюш виникає в осінньо-зимовий період.
Чутливість до коклюшу велика. Зараження цією інфекцією можливо вже в періоді новонародженості, так як дитина не отримує коклюшних антитіл через плаценту. Коклюшем хворіють не тільки діти, але і дорослі. Захворюваність дорослих у сімейних осередках складає 23,7%, а серед працівників дитячих установ - 10%.
Збудником коклюшу є паличка Борде-Жангу, яку було ... Читати далі
Переглядів: 620 | Дата: 21 Січ 2013 | Рейтинг: 0.0/0

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. А в період Новорічних та Різдвяних свят інтерес до цих виробів неймовірно зростає. З кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво: термічні опіки, різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, і безграмотного користування піротехнічними виробами.
Сучасний ринок пропонує різноманітну піротехніку, яка стала прикрасою будь-якого свята. Купуючи піротехнічні вироби, обов'язково ознайомтеся з інструкцією (вона повинна бути на кожному виробі!). Якщо немає інформації щодо використання, – значить виріб не сертифікований, тому користуватися ним небезпечно. Не купуйте виробів із простроченим терміном зберігання, з пошкодженою упаковкою та самого пошкодженого товару. Під час купівлі піротехнічних виробів звертайте увагу на вікові обмеження щодо їх використання.
Перед використанням прочитайте інструкцію та зверніть ... Читати далі
Переглядів: 766 | Дата: 11 Груд 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Готувати санчата влітку закликає народна мудрість. І недарма, адже думати про власну безпеку потрібно заздалегідь.
Щоб максимально зменшити ризик виникнення пожежі від опалювальних приладів, до початку опалювального сезону необхідно ретельно перевірити, чи відповідають печі, інші опалювальні прилади та їх облаштування правилам пожежної безпеки. Зокрема, згідно з нормами вони повинні мати протипожежні розриви від горючих конструкцій, підлога з горючих матеріалів під топковими дверцятами має бути захищена металевим листом розміром 0,7x0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі. На горищах усі труби і стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути заштукатурені та побілені, а ні в якому разі не обклеєні шпалерами, аби можна було чітко побачити тріщини та пошкодження, що можуть з’являтись у процесі експлуатації.
Перевіряти димар - комин господарям слід не рідше двох разів на рік.
Як прочистити димар - пічну трубу? Роботу цю починають зверху, з даху. П ... Читати далі
Переглядів: 569 | Дата: 24 Вер 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Щорічно в країні виникають випадки травматизму на виробництві, в тому числі із смертельними наслідками, під час виконання робіт у замкнених (обмежених) просторах (люки, лази, колодязі, камери, колектори, каналізаційні мережі тощо). В період підвищеної температури повітря небезпека отруєння працівників, які виконують роботи на даних об’єктах значно підвищується.
Як повідомляє Держгірпромнагляд України, вже за цей рік маємо сумні приклади, коли через порушення вимог безпеки на підприємствах загинули працівники.
Так, 29 травня у КП «Бориспільводоканал» (Київська область) під час виконання газонебезпечних робіт у каналізаційному колодязі смертельно отруїлися каналізаційними газами три робітники. 14 червня у сільськогосподарському приватному підприємстві «Рать» (Волинська область) під час виконання ремонтних робіт колектора у каналізаційному колодязі сталося отруєння каналізаційними газами двох працівників, один з них смертельно. 20 липня у КП «Гулянське» (Житомирська область) ... Читати далі
Переглядів: 537 | Дата: 17 Серп 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Вода - чудовий засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.
Майже всі газети, радіо і телебачення попереджали про небезпеку на водних об'єктах; в громадському транспорті нагадують про правила поведінки на воді плакати або пам'ятки. Ситуація в області вимагає регулярної просвітницької роботи з населенням на тему безпечної поведінки на водних об'єктах. Окремо ми звертаємося до батьків: проведіть бесіди з дітьми, не відпускайте неповнолітніх дітей купатись самих або в компанії однолітків, і головне - самі будьте прикладом правильної поведінки на пляжі, ви для ваших дітей найперший авторитет. Ваш обов'язок, як батьків - якщо взяли дітей на пляж, уважно стежте за ними, дитина повинна бути постійно в полі вашого зору.
Найбільш сприятливою для купання є безвітряна, сонячна погода з температурою повітря 22 градуси, та води не менше 18 градусів. Н ... Читати далі
Переглядів: 507 | Дата: 10 Лип 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Сучасна людина, яка живе в урбаністичному світі, часто забуває про агресивну живу природу, з якою може зіткнутися у відпустці, при виїзді на природу у вихідні або навіть у власному будинку. Тим часом щорічно в світі більше 10 мільйонів чоловік піддаються нападам отруйних тварин, більше 50 тисяч потерпілих гинуть. Причому летальних результатів від укусів бджіл або ос утричі більше, ніж від укусів гримучої змії.
Якщо звернутися до світової статистики, то від укусу ос щорічно вмирають сотні людей. І хоча підвищена чутливість до осиної і бджолиної отрути зустрічається у одного з 250 чоловік (рідше зустрічаються випадки алергічних реакцій на укус комара), зустріч з цими комахами залишає після себе доволі неприємні відчуття.
Сусідство з комарами, ґедзями, мошками та іншими дрібними комахами рідко буває приємним. Скільки чудових прогулянок було зіпсовано їх укусами, скільком людям настирливе комарине дзижчання не давало виспатися вночі. Але річ не тільки в тому, що ці комахи зав ... Читати далі
Переглядів: 515 | Дата: 11 Черв 2012 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 18 19 »

каталог сайтів