Вітаю Вас Гість!
Середа, 24 Кві 2024, 02:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Гарна історія про бабусю із села Кобижча
22:04
Гарна історія про бабусю із села Кобижча

Красива і сива як доля

Моя мама Галина Антонівна Пластовець родом із мальовничого села Кобижча Бобровицького району Чернігівської області . У батьків Христини та Антона вона була дванадцятою дитиною. Доводилося родині , звісно, нелегко - було і голодно , і холодно , і нужденно .

 

З малих років діти ставали до праці . Наша мати все життя протрудилася в місцевому колгоспі ланковою. Влітку під пекучим сонцем сапала по п'ять гектарів цукрових буряків, восени разом з іншими жінками викопувала їх і вантажила на машини взимку була різноробочою. Свого чоловіка Максима Довгопола, мого батька не дочекалася з фронту - загинув під Ясногородкою. Сама вона під час Великої Вітчизняної допомагала партизанам: пекла і передавала хліб, шила одяг.


У друге вийшла заміж за Степана Павловича Пластовця. Народила ще четверо дітей: Ольгу , Григорія , Валентину і Бориса. Удостоєна почесного звання " Мати-героїня" Дочекалася 8 внуків, 4 правнуків. Односельці поважають її за добру і веселу вдачу. Вона завжди душа компанії. Брала участь у художній самодіяльності, знає багато народних пісень, читає напам'ять багато народних піень, читає напам'ять вірші Тараса Шевченка, гуморески. Нині у свої 98 років ще сама порається по господарству, вирощує городину.

 

Дай боже тобі, рідненька, міцного здоров'я ще на многії літа. А ми, твої діти, онуки та правнуки, хочемо на весь світ сказати як сильно ми тебе любимо. І подякувати за добро, материнську ласку, за життєву мудрість, що допомогла нам усім стати на ноги. низькій уклін тобі, рідненька!
 

Василь Довгопол
м. Київ
Джерело: газета " Сільські вісті" 2014 рік.

Переглядів: 1831 | Додав: 101 | Теги: допомомога, Бабуся, Подяка, село, КОБИЖЧА, довгопол | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів