Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 17 Тра 2024, 06:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2009 » Квітень » 28 » Сміття і випалювання трави – основні порушення на Чернігівщині
14:30
Сміття і випалювання трави – основні порушення на Чернігівщині
Держекоінспекція в Чернігівській області підбила підсумки роботи за І квартал 2009 року.

Відбулось розширене засідання Колегії Державної екологічної інспекції в Чернігівській області з основним питанням порядку денного «Підведення підсумків роботи Держекоінспекції в Чернігівській області за І квартал 2009 року».

Аналізував роботу начальник інспекції, голова Колегії - Валентин Васильович Коворотний.

Про це «Високому Валу» повідомила Тетяна Петрівна Войтенко, головний спеціаліст у зв’язках з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції в Чернігівській області.

Брали участь в обговоренні члени Колегії – заступники начальника Держекоінспекції, представники обласних управлінь: охорони навколишнього природного середовища; лісового та мисливського господарства; водних живих ресурсів; з контролю за використанням та охороною земель.

Був присутній Шевчук Іван Федорович - старший помічник прокурора Чернігівської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства, який висловив свої зауваження та побажання.

У ході роботи було виділено ряд проблемних питань та недоліків, а також зупинилися на позитивних моментах і напрацюваннях: провести в області акцію по контролю за викидами в атмосферне повітря на підприємствах; посилити контроль у сфері поводження з відходами; забезпечити покращення інспекційної роботи та усунути недоліки, які були озвучені на Колегії; та ряд інших питань, яким необхідно приділити увагу.

Великого резонансу набуло обговорення питання щодо виявлених порушень в ході перевірок, проведених державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області.

Територія населених пунктів Чернігівщини та прилегла територія засмічена відходами і знаходиться у незадовільному санітарно-екологічному стані, мешканцями населених пунктів відходи розміщуються у несанкціонованих місцях.

З боку державних адміністрацій у неповній мірі здійснюється контроль за станом підпорядкованої території, не забезпечена ефективна організація збирання і видалення побутових відходів, що є порушенням ст. 20, 33 Закону України “Про відходи”.

У той же час виявлені факти масового випалювання стерні, луків, пасовищ, сухої природної рослинності, а також природної рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць без дозволів органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, що є порушенням ст. 39 Закону України “Про тваринний світ”, ст.27 Закону України “Про рослинний світ”.

Виходячи з вищевказаного Головним Державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області підготовленого припис головам райдержадміністрацій:

забезпечити впорядкування території та ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ;
забезпечити організацію дієвої системи збирання і видалення побутових відходів для попередження виникнення стихійних сміттзвалищ в подальшому;
заборонити випалювання стерні, луків, пасовищ, сухої природної рослинності, а також природної рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць без дозволів органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища;
забезпечити проведення роз’яснення законодавства про відходи та щодо заборони палів з керівниками підприємств та населення районів та доведення вимог даного припису до керівників під розпис.
Даний припис підлягає обов’язковому виконанню. В разі невиконання припису винні особи будуть притягнуті до відповідальності відповідно до діючого законодавства.

Наразі до інспекції від райдержадміністрацій надходять інформації щодо виконання припису.

Робота Держекоінспекції протягом звітного періоду визнана задовільною.

В кінці засідання кращим працівникам інспекції були вручені Почесні грамоти Мінприроди України, Обласної ради та Держекоінспекції, з нагоди Дня довкілля.


Переглядів: 799 | Додав: borger | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів