Вітаю Вас Гість!
Субота, 18 Тра 2024, 18:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2010 » Лютий » 11 » В Україні узаконено стеження за інтернет-користувачами
10:47
В Україні узаконено стеження за інтернет-користувачами
У той час, як директор ФБР у США лише мріє про глобальне стеження за інтернет-користувачами, в Україні це вже реальність.

Справа в тому, що сьогодні набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії». Так, знову вона, стара добра дитяча порнографія!

І знову борці з нею готові стежити за всім і кожним, аби тільки не допустити поширення цього зла. Але схоже, що порнографією просто прикриваються. Найцікавіше – далі.

Цим законом вносяться зміни до Кримінального кодексу, Закону про телекомунікації і Закон про захист суспільної моралі. Не будемо вдаватися в нетрі законодавства, а лиш прочитаємо одне з положень.

Отже, додано положення: «на підставі рішення суду обмежувати доступ своїх абонентів до ресурсів, через які здійснюється розповсюдження дитячої порнографії».

Неначебто нічого страшного. Але от ще новий пункт: «Оператори, провайдери телекомунікацій зберігають та надають інформацію про з'єднання свого абонента у порядку, встановленому законом».

Як вам формулювання? Тут не обмежений, очевидно, ні строк зберігання приватної інформації користувачів, ні те, яка саме інформація може бути передана владі.

Багато фахівців вважають, що зараз дуже слабко прописано норму про порядок надання інформації про з'єднання абонента інтернет-провайдера й строки зберігання такої інформації.

До речі, цей закон одержав у народі назва «Закон 404». Назва пішла й від кількості депутатів, що проголосували, і від відомої сторінки «404».


Переглядів: 727 | Додав: borger | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів