Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 14 Тра 2024, 14:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2009 » Березень » 13 » Напад на журналіста в Ніжині: Позиції сторін
11:51
Напад на журналіста в Ніжині: Позиції сторін
Як повідомляв «Високий Вал», вчора ввечері був скоєний напад на журналістку ніжинської телекомпанії «Фобос» Вікторію Смелик. Від смерті дівчину врятував випадковий перехожий.

Напад не був пов’язаний з професійною діяльністю і жодній логіці не піддається. Але нападником виявився… колишній дільничний інспектор. До свого «колеги»-нападника місцева міліція одразу виявила напрочуд лояльне ставлення.

«...просто покидьок»

«Високий Вал» по гарячих слідах взяв коротке інтерв’ю у журналіста телекомпанії «Фобос» Ігоря Волосянкіна, коли він разом із постраждалою їхав на судмедекспертизу.

Перебіг подій був таким:

Після завершення роботи над вечірнім ефіром орієнтовно о 17:30 вечора Вікторія йшла порожньою вулицею додому. Раптом до неї почав озиватися незнайомець, який вимагав зупинитися і підійти до нього. Дівчина не стала звертати на це уваги, через що голос незнайомця і його вимоги ставали все більш агресивними.

Потім чоловік почав сипати лайливими словами і кинувся навздогін. Дівчина не встигла обернутися, як нападник накинувся на неї. Схопив за шию, притиснув до паркана і почав душити. Крім слів «чого ти тут ходиш», нічого більш-менш зрозумілого нападник не вимовив.

Врятував дівчину випадковий перехожий, який силою відтягнув нападника від жертви, яка вже втрачала свідомість і хрипіла. У відповідь нападник почав погрожувати рятівникові, але фізичного опору при цьому не чинив.

При цьому він погрожував і жертві словами «я її зустріну і закопаю у себе на городі».

- Якби не перехожий, він би задушив її насмерть, - зазначив Ігор Волосянкін. - Вікторія одразу зателефонувала мені на роботу, ми зателефонували начальнику міліції. Той надіслав опергрупу, я теж виїхав з ними на місце затримання і брав участь у затриманні.

Нападника взяли по гарячих слідах, коли він був у себе вдома. Вікторія встигла помітити, куди він пішов. Пішов він до свого сусіда.

- Ми спочатку поїхали туди, але постраждала не впізнала у господарі будинку нападника, - каже Ігор.

Господар назвав особу того, хто до нього заходив, і де він проживає. Ми пішли за вказаною адресою, де нападник разом з друзями вже розпивав алкоголь.

Нападником виявився... колишній дільничний міліціонер Сергій Кішка.

Мотиви його нападу жодним чином не були пов’язані з професійною діяльністю Вікторії і жодній логіці не піддаються.

- Він просто урод, - пояснив нам Ігор. - Як з’ясувалося, він регулярно б’є своїх дітей, дружину. Міліціонери казали, що його дружина ходить «постійно синьою». Він просто покидьок.

Діти не живуть з батьком і часто ховаються від побоїв.

- Коли ми поїхали до судді за санкцією на затримання нападника, нам відповіли, що суддя не може поставити печатку у зв’язку з пізнім часом, але зможе це зробити зранку. Отже, зараз нападник вже повинен бути під вартою. Але в міліції, як тільки з’ясували, що він колишній працівник міліції, до нього одразу ж почали виявляти лояльне ставлення.

Коли проводили дізнання, нападник поводив себе нахабно, ніби знаходиться у себе вдома. Плескав колишніх «колег» по плечу, жартував, просив цигарку, всіляко демонстрував, що ми прийшли до нього додому.

У відділку міліції нас запевнили, що зловмисник обов’язково буде під вартою. Але як тільки ми поїхали звідти, його одразу ж відпустили.

При цьому сказали, що о 9-й вечора він має прийти до відділку. Але не до слідчого, а «до дільничного інспектора, який в усьому розбереться». Нападник не був затриманий і не знаходився під вартою, хоча повинен.

«Был в состоянии...»

– Дійсно в м. Ніжині по вул. Радужній сталася сутичка між Вікторією Миколаївною, журналісткою телеканалу «Фобос» і Сергієм Володимировичем, - повідомив «Високому Валу» Сергій Бриль, начальник відділу зв’язків з громадскістю УМВС України в Чернігівській обл.

Він розповів, що у подальшому нападник сам пояснив, що вчинив лайку, хапав жінку за одяг, погрожував фізичною розправою.

Інформація про це надійшла безпосередньо до чергової частини і начальника відділу. На місце виїхала оперативна група і затримала нападника. Він нікуди не тікав.

Матеріали зібрані по ст.173 – хуліганство. Ця людина буде зараз доправлена до суду. Штрафи невеликі по такій статті. Але співробітники міліції будуть просити призначення 10 діб арешту.

- А поки що його відпустили?

- Ні, він у райвідділі. Він був у стані алкогольного сп’яніння, нікуди він не дівся. Можливо вже за годину суддя вирішить наскільки його затримати. Справа знаходиться на контролі Віктора Сидорця, в.о. начальника Ніжинського райвідділу.

- Вони проживають недалеко один від одного. Можливо, знають одне одного. Може якісь у них сусідські непорозуміння були, - додав Сергій Бриль.

«Саме від них залежить, чи існує порядок та законність»

Нещодавно у Львові під головуванням Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка відбулася всеукраїнська координаційна нарада дільничних інспекторів міліції.

- Нашою головною метою сьогодні є забезпечення порядку на вулицях і ми цю функцію виконуємо. З усією відповідальністю я можу стверджувати, що міліція виконує свої завдання і ми не допустили радикального погіршення ситуації.

P.S. Напевно, розголос у ЗМІ змусив керівників ніжинської міліції близько 11-ї години дати команду затримати нападника. Під вартою колишній дільничний інспектор, скоріш за все, пробуде 10 діб до з’ясування всіх деталей інциденту.

Голова чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ірина Мельник підготувала звернення, у якому, зокрема, закликала керівництво обласної міліції «розібратися в ситуації та вжити всіх необхідних у такому випадку заходів, керуючись чинним законодавством України».

Довідка: Стаття 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – Дрібне хуліганство:

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.


Переглядів: 753 | Додав: borger | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів