Вітаю Вас Гість!
Субота, 18 Тра 2024, 23:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2011 » Грудень » 2 » На Чернігівщині "Свобода" разом з громадою с. Кобижча провела збори щодо недопущення будівництва терміналу по зливу рідкого аміаку
00:09
На Чернігівщині "Свобода" разом з громадою с. Кобижча провела збори щодо недопущення будівництва терміналу по зливу рідкого аміаку


27 листопада 2011 року Бобровицька "Свобода" разом з громадою села Кобижча провела збори щодо недопущення будівництва товариством "Земля і Воля" терміналу по зливу рідкого аміаку. Обурення місцевої громади викликало те, що будівництво розпочалося, хоча і за межами села, однак на відстані 400 метрів від найближчого будинку. Вочевидь, що це в свою чергу ставить під загрозу здоров'я 5000 мешканців села.

Також не менше обурення викликає те, що перед початком робіт жодних консультацій та обговорень з громадою не відбулось, жодних погоджувальних та дозвільних документів на вимогу громади не надалось. А навпаки, за сприяння голови Бобровицької державної адміністрації А. Захарченка провадиться все можливе, аби приховати будь-яку інформацію і захистити забудову, що в свою чергу ставить під сумнів законність будівництва.

Історія боротьби громади із сумнівним будівництвом розпочалася ще у вересні. Так, 10 жовтня відбулися перші збори громади у стінах сільської ради. На ці збори прибув представник ТОВ "Земля і Воля" та голова Бобровицької адміністрації. На вимогу селян прибулі не надали жодних документів та чіткої інформації щодо будівництва. Судячи зі всього, сподівалися навішати локшини "про покращення життя вже сьогодні".

ТОВ "Земля і Воля" орендує на Чернігівщині тисячі гектарів людських паїв. Діяльність товариства наразі набула загрозливого характеру. Причиною тому стало те, що орендатор вже багато років поспіль, нехтуючи екологічними нормами внесення добрив у ґрунти та умовами договору щодо підтримання якості ґрунтів, засіває землі лише кукурудзою, що у свою чергу неймовірними темпами виснажує ґрунти. У результаті такої діяльності рівень пестицидів у ґрунтах можна перевіряти просто беручи аналіз питної води в колодязях. Тому будівництво стало останньою краплею терпіння Кобижчанців.

Показовим стало також ставлення місцевої влади та самого власника до людей. Так, на збори громади 27 листопада були підтягнуті міліціанти як району, так і області. На збори громади, задовго до їх початку, прибули 13 міліціантів з автоматниками, очолював їх начальник Бобровицької міліції. Лишається питання - для чого? За чиєю вказівкою? Але, зважаючи на останні тенденції політичних репресій в Україні, прибули вони зовсім не для того аби захистити селян. Показовим також стало те, що до свободівців, котрі прибули підтримати селян, було окремо приставлено працівника міліції в штатському, котрий з особливою увагою слідкував за кожних їх рухом.

Свавілля власника ТОВ "Земля і Воля" вже переступило допустиму межу, не повний перелік був описаний у відкритому зверненні до Президента Януковича та підписаний жителями с. Кобижча. Наразі товариство знаходиться у власності героя України, депутата 1-го скликання – Яковишина Л.Г.

Районом ширяться неймовірні чутки про власника товариства - виявляється на подвір'ї будують склеп для "героя" та приписують слова: "Закон тут я".

"Схоже на те, що історія з Лозинським мало кого навчила, тим паче місцевих князьків, котрі вважають себе власниками людських душ. Нинішня влада не тільки закриває очі на їхній "беспредел", здається навіть заохочує, надаючи їм не тільки звання, нагороди, але й можливість використовувати органи місцевої влади для вирішення бізнесових питань. Але все має свою межу і події, котрі відбуваються в селі Кобижчі лише підтверджують історичну аксіому: "Якщо влада перестає виконувати покладені на неї людьми функції, то рано чи пізно люди встануть і почнуть виконувати ці функції самотужки". Як підтвердження цих слів, під час зборів громади, звучали неодноразові заклики до об'єднання в єдину громаду, створення вуличних комітетів та проведення щомісячних зборів для вирішення проблем села. І це дає надію на краще майбутнє України! Зі свого боку ВО "Свобода" докладе максимум зусиль для підтримки українців у формуванні народовладдя в Україні" - зазначив голова Бобровицької організації ВО "Свобода" Сергій Андреєв.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"

Переглядів: 717 | Додав: 101 | Теги: будівництво, недозволимо, Збори, КОБИЖЧА, ядохімікати | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів