Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 06 Тра 2024, 00:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2012 » Червень » 11 » Обережно комахи
16:01
Обережно комахи
Сучасна людина, яка живе в урбаністичному світі, часто забуває про агресивну живу природу, з якою може зіткнутися у відпустці, при виїзді на природу у вихідні або навіть у власному будинку. Тим часом щорічно в світі більше 10 мільйонів чоловік піддаються нападам отруйних тварин, більше 50 тисяч потерпілих гинуть. Причому летальних результатів від укусів бджіл або ос утричі більше, ніж від укусів гримучої змії.
Якщо звернутися до світової статистики, то від укусу ос щорічно вмирають сотні людей. І хоча підвищена чутливість до осиної і бджолиної отрути зустрічається у одного з 250 чоловік (рідше зустрічаються випадки алергічних реакцій на укус комара), зустріч з цими комахами залишає після себе доволі неприємні відчуття.
Сусідство з комарами, ґедзями, мошками та іншими дрібними комахами рідко буває приємним. Скільки чудових прогулянок було зіпсовано їх укусами, скільком людям настирливе комарине дзижчання не давало виспатися вночі. Але річ не тільки в тому, що ці комахи заважають і сусідства з ними всі мріють позбавитися раз і назавжди. Їх укуси здатні викликати достатньо важкі алергічні реакції.
Лікарі-алергологи рекомендують навіть тим людям, які не скаржаться на алергію, враховувати період підвищеної агресивності комах, уникати користування парфумами з сильним запахом, а також яскравих кольорів в одязі, що приваблюють бджіл і ос.
Також дуже корисно знати, як розпізнати укус, надати першу допомогу собі або дитині.
Численні укуси комарів, москітів, ґедзів та інших дрібних комах можуть бути небезпечні для людей, особливо для тих, у кого є алергія. При укусі таких комах виникає нетривалий біль, потім свербіння і невелике почервоніння ділянки шкіри. У разі підвищеної чутливості людини до укусів комарів, москітів можуть з'явитися алергічні прояви у вигляді червоного висипу.
При укусі:
- Необхідно утриматися, щоб не терти шкіру в місці укусу, навіть якщо дуже хочеться, оскільки це призведе до ще більшого свербіння і тривалого заживання, а при розчі¬суванні укусу до крові є небезпека занести в рану інфекцію.
- Накладіть на місце укусу холодний компрес: пов'язку, змочену содовим розчином (чайна ложка на 1/2 стакана води) або нашатирним спиртом.
- Якщо укушені місця сильно запалилися, стають нестерпно болісними або свербіння спостерігається тривалий час - зверніться до лікаря.

Завідувач курсів ЦО м. Ніжина В.П. Ярошовець

Переглядів: 519 | Додав: komar | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів