Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 06 Тра 2024, 09:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2012 » Грудень » 11 » Обережно: піротехнічні засоби!
12:44
Обережно: піротехнічні засоби!
Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. А в період Новорічних та Різдвяних свят інтерес до цих виробів неймовірно зростає. З кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво: термічні опіки, різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, і безграмотного користування піротехнічними виробами.
Сучасний ринок пропонує різноманітну піротехніку, яка стала прикрасою будь-якого свята. Купуючи піротехнічні вироби, обов'язково ознайомтеся з інструкцією (вона повинна бути на кожному виробі!). Якщо немає інформації щодо використання, – значить виріб не сертифікований, тому користуватися ним небезпечно. Не купуйте виробів із простроченим терміном зберігання, з пошкодженою упаковкою та самого пошкодженого товару. Під час купівлі піротехнічних виробів звертайте увагу на вікові обмеження щодо їх використання.
Перед використанням прочитайте інструкцію та зверніть увагу на усі яскраві написи на коробці. Можливо, ця маленька пересторога врятує ваше здоров’я або ж навіть життя.
Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок. Це можна виконувати тільки на відкритих майданчиках.
На масових заходах забороняється застосування побутових піротехнічних виробів, які можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами піротехнічних виробів, що рухаються.
Запалюючи феєрверк, ніколи не нахиляйтесь над ним: так можна отримати дуже серйозну травму обличчя, очей або рук.
Під час використання побутових піротехнічних виробів забороняється:
- зберігати піротехніку біля приладів опалення (батарей, газових та електричних плит);
- переносити їх у кишенях, під одягом, зберігати без пакування;
- залишати вироби без догляду;
- переробляти, розбирати піротехнічні вироби чи піддавати їх механічним упливам, а також тягнути за ґніт;
- використовувати піротехнічні вироби другого й третього класів небезпеки особам, молодшим за 18 років;
- використовувати піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче ніж за 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків пристарілих, інших громадських споруд, житлових будинків;
- кидати приведені в дію піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів домів та інші дії, через які можуть постраждати люди або майно;
- використовувати їх особами, які знаходяться в нетверезому стані;
- паління та застосування відкритого вогню під час виконання робіт із піротехнічними виробами, не пов'язаних із приведенням їх у дію.
Шановні батьки, не допускайте дітей самих до феєрверків! Піротехніка – це не іграшка, тому ніколи не повинна потрапляти до дитячих рук, незалежно від того, якою б безпечною не виглядала зовні. Навіть бенгальські свічки в дитячих руках можуть бути небезпечними.
Громадяни! Дотримуйтесь цих нескладних правил, адже виконання їх є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання справжнього задоволення від свята.

І.Пасік, майстер виробничого навчання
курсів ЦО м. Ніжина

Переглядів: 770 | Додав: komar | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів