Вітаю Вас Гість!
Неділя, 19 Тра 2024, 04:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2011 » Березень » 14 » Так! Малій Академії наук
23:29
Так! Малій Академії наук
Нещодавно учень 10-го класу Бобровицької ЗОШ I - III ст. №1 Олександр Борисенко проектував разом із своїм керівником Віталієм Ралком,учителем хімії, директором школи, науково-дослідницьку роботу «Світ кристалів» на Всеукраїнському семінарі «Сучасне матеріалознавство: матеріали та технології», який проходив у рамках міжнародної науково-практичної конференції «Матеріали для роботи в екстремальних умовах».

За роботу, в якій було досліджено вплив різних середовищ на ріст кристалів мідного купоросу, кухонної солі та міді, учень був нагороджений дипломом II ступеня Малої академії наук Міністерства освіти і науки України.

Також наш юний науковець та його керівник стали учасниками з'їзду Всеукраїнських літніх профільних шкіл і переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який проходив у Національному центрі ділового й культурного співробітництва «Український дім».

На цьому форумі були присутні багато визначних людей. Зокрема, заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Ірина Зайцева, Президент Національної академії педагогічних наук України, академік Василь Кремень, академіки Антои Наумовець, Віктор Бар'яхтар, проректор Київського Національного університету імені Шевченка Володимир Бугров, доктор технічних наук, заступник директора Інституту кібернетики ім. В.М. Глушкова Олександр Палагін, багато людей, котрі представляли різні гілки влади.

Присутнім було продемонстровано фільм про роботу літніх шкіл. Відеохроніка буднів і свят кожної школи перемежовувалася коротенькими інтерв'ю з учнями та викладачами. Фільм з цікавістю переглянули й ті, хто був безпосереднім учасником проекту, і ті, хто про школи лише чув.

На форумі презентували також проект «Соціальна мережа Малої академії наук».
Мережа «МАН і Я»~має забезпечити учням-членам академії можливість спілкування з однолітками у своєму інтелектуальному середовищі.

Гостем форуму став колишній МАНівець із Тернополя, нині відомий телеведучий і шоумен Сергій Притула.

У Малій академії наук у різні часи навчалися екс-міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, народний депутат, екс-міністр економіки Сергій Терьохін, лідер гурту «Океан Єльзи» Святослав Вакарчук і багато інших відомих країні людей.

"Можливо, і наш Саша Бориенко, захопившись науковою роботою, прославить Бобровиччину і стане знаменитою людиною. В усякому разі ми всі йому цього бажаємо."

Наталія ФЕДУСИК, Газета "Наше життя"
Прикріплення: Зображення 1

Переглядів: 769 | Додав: 101 | Теги: хімія, ЗОШ, 2011, Бобровиця, світ кристалів, Мала Академія наук, Ралко, Борисенко Олександр | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів