Вітаю Вас Гість!
Субота, 18 Тра 2024, 23:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » 2012 » Лютий » 7 » Увага, переохолодження
14:36
Увага, переохолодження
Нормальна температура тіла людини до 37°С. При тривалому перебуванні на холоді тепловтрати можуть перевищувати можливості відновлення тепла організмом, що приводить до спаду температури тіла. Цей стан називається переохолодженням. Найбільш чутливі до переохолодження грудні діти і люди похилого віку. Тепловтрати в них можуть становити небезпеку для життя за таких умов, які для молодих аж ніяк не є екстремальними. З’ясувати, чи не переохолоджується немовля, можна, пощупавши його живіт. Якщо руки й ноги дитини холодні, а живіт теплий - з ним усе гаразд. При зниженні температури тіла відбувається вповільнення фізичної й розумової діяльності. Людина стає незграбною, дратівливою, її поведінку часом важко пояснити. У неї відзначається поплутана свідомість, сонливість, невиразна мова. Зрештою наступає втрата свідомості, подих сповільнюється й слабшає, серцебиття ледь відчувається. При переохолодженні необхідна медична допомога, але до приїзду лікаря ви повинні самі допомогти потерпілому.
Допомога при переохолодженні:
1. Якщо потерпілий без свідомості й не дихає, негайно почніть подих рот у рот. При зупинці серця робіть непрямий масаж серця.
2. Як тільки подих відновився, укрийте потерпілого. Якщо справа відбувається на вулиці, постарайтеся, щоб він не лежав на холодній землі. Якщо ви перебуваєте в приміщенні, замініть вологий одяг на сухий і теплий або закутайте потерпілого ковдрами.
3. Якщо хворий у свідомості, дайте йому кілька ковтків теплого солодкого питва, але в жодному разі не алкоголю. Не можна також занурювати потерпілого в гарячу ванну, прикладати до його тіла грілки з гарячою водою або ковдри з електрообігріванням.

Курси ЦО м. Ніжина
Ярош В.Л.

Переглядів: 604 | Додав: komar | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

каталог сайтів