Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 17 Тра 2024, 03:59
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
Знову наше село шокувала трагічна подія.
17.07.2009 біля 22-00 в Кобижчі по вул. Незалежності водій, що керував автомобілем "Опель" і був в нетверезому стані здійснив наїзд на 2-х пішоходів та гужову повозку, після чого зник з місця злочину. В результаті одну з дівчат було доставлено до районної лікарні, потім до Чернігова. У дівчини серйозна травма голови(!)
Злочинця жителя Кобижчі Юрія К. тепер скоріш за все буде засуджено з покаранням позбавлення волі від 3-5 років.
Переглядів: 642 | Дата: 20 Лип 2009 | Рейтинг: 4.2/5

В дорожній аварії відразу загинуло 6 чоловік.
На автодорозі між селами Пустотіно і Макіївка Носівського району Чернігівської області водій автомобіля Chery Tiggo не справився з управлінням і допустив зіткнення з деревом на узбіччі дороги, після чого машина загорілась.

В результаті ДТП, яка сталася вночіі, загинули 2 жінки і 4 чоловіки.
Підрозділу Державної пожежної охорони МНС на гасіння пожежі не викликалися.
Правоохоронні органи проводять розслідування.
На місці працювала оперативна група Головного облуправління МНС.
А всього за добу на території країни зареєстровано 130 автоаварій, в яких загинули 17 чоловік, травмовано 171 людину.
За повідомленням прес-служби МНС України

Переглядів: 622 | Дата: 20 Лип 2009 | Рейтинг: 0.0/0

Символічний факел природного газу урочисто запалено у Соколівці.
Зі святом жителів Соколівки, Красного, Бірок, Рокитного та Мочалища привітав голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко:
– Результатом співпраці всіх гілок влади є покращення умов проживання ветеранів, пенсіонерів. Це вселяє надію молоді в те, що навіть у складних умовах, життя покращується.
Бобровицький район показує приклад іншим регіонам області, як за рахунок коштів інвесторів зробити побут комфортним і цивілізованим для проживання.
Отже, газифікацію району майже завершено. Залишилися лише Запоріжжя, Гаврилівка, Українка, куди газ буде подано до кінця року.
Згідно з розробленою програмою газифікації на період 2005-2008 років газ у районі за 4 роки підведено до 32 населених пунктів. До газу підключено 17 тис. будинків, переведено на газове опалення 25 шкіл, 15 приміщень сільських рад, 16 ФАПів, 5 дитячих садочків, 10 закладів культури, приміщення відділу освіти, Вороньк ... Читати далі
Переглядів: 706 | Дата: 17 Лип 2009 | Рейтинг: 5.0/1

З давніх давен походить цей обряд та його вшанування нашими пращурами, які вірили в силу природи,її могутність та велич. Навіть попри впровадження християнства Сіон незміг зламати історію,звичаї обряди древніх словян, які дуже любили природу.
Існує легенда, що один раз на рік, за народним повір’ям, в ніч під Івана Купала, папороть квітне маленькими, як на кропиві, квіточками, що горять, як вогонь. Кому вдасться роздобути квітку папороті, для того нема нічого неможливого: він знатиме, де є скарби в землі, і діставатиме їх без великих зусиль, йому відмикатимуться всі замки без ключа, тільки-но доторкнеться рукою, він зможе закохати в себе будь-яку дівчину. Роздобути квітку папороті дуже важко, бо вона квітне тільки одну мить і пильно охороняється від людей чортами.
До поміченого завчасно куща папороті сміливець вирушає звечора. Розстеливши довкола рослини освячену дванадцять разів скатертину (в якій освячувалася паска на Світле свято), він малює навколо себе коло стільки ж ... Читати далі
Переглядів: 1096 | Дата: 07 Лип 2009 | Рейтинг: 5.0/1

12 червня журнал новин «Фокус» представив третій щорічний рейтинг «55 кращих міст для життя в Україні». Переможцем рейтингу-2009 став Львів.

Перша десятка лідерів виглядає так: Львів, Київ, Івано-Франківськ, Чернівці, Ялта, Харків, Одеса, Ільєчевськ, Сімферополь і Севастополь.

Першу позицію забезпечили Львову високі показники за всіма критеріями. Особливо високо експерти «Фокусу» оцінили діловий та освітній потенціал «міста Лева», а також рівень культурних заходів і турпривабливість. За двома останніми критеріями Львів набрав максимальну кількість балів.

Серед лідерів у окремих номінаціях «Фокус» виділяє Коломию, яка, як і торік, залишилася найбезпечнішим містом: тут найнижчий рівень злочинності у країні. Позицію найчистішого міста зберіг Чернігів, який цього року став лідером ще й за рівнем забезпеченості мешканців комунальними послугами. Найдоступніше житло в Україні — в Маріуполі: ціни на нерухомість тут в 4 рази нижче київських. Рекордсменом за рівнем падіння позицій у ... Читати далі

Переглядів: 1115 | Дата: 30 Черв 2009 | Рейтинг: 5.0/2

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IV кварталі 2008 року середньомісячні сукупні ресурси однієї сім’ї в Чернігівській області становили 2520 грн.
У середньому на одного жителя приходилося 1063 грн.
Ці показники в 1,3 раза перевищили рівень IV кварталу 2007р.
Найвищі доходи мали домогосподарства м.Києва. Середньодушові ресурси киян ( 1862 грн.) в 1,6 раза перевищили доход середньостатистичного українця ( 1150 грн.)
На жаль, у формуванні сімейних бюджетів з’явилися негативні тенденції. Зокрема, суттєво зменшилася частка грошових доходів ( до 81,2% з 86,2% в IV кварталі 2007р.). Це зумовлено зменшенням частки оплати праці до 39,4%, (проти 42,5% в IVкв. 2007р.), хоча вона залишається основним джерелом доходів. Розмір оплати праці, у середньому за місяць, становив 993,8 грн. на одне домогосподарство і був найнижчим серед областей Поліського економічного району.

Майже третину сукупних ресурсів становили пенсії, стипендії та соціальн ... Читати далі

Переглядів: 671 | Дата: 25 Черв 2009 | Рейтинг: 0.0/0

Сьогодні у залі засідань обласної державної адміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня державної служби України, на які були запрошені працівники апарату ОДА, всіх структурних підрозділів обласної виконавчої влади, представники з районів.

Перед присутніми з вітальними промовами виступили голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова, начальник управління державної служби Микола Стрілець, голова обкому профспілки працівників держустанов Микола Петренко.

В цей день було багато теплих слів, побажань, настанов, нагород і цінних подарунків. З рук керівника обласного представницького органу Почесні грамоти обласної ради та нагрудні знаки до них отримали начальники відділів облдержадміністрації Василь Колодін, Раїса Міненко та Андрій Сокулінський, заступник начальника відділу Віктор Сухоруков, провідний спеціаліст Надія Носко.


Відділ інформаційного забезпечення та зв’ ... Читати далі

Переглядів: 693 | Дата: 23 Черв 2009 | Рейтинг: 0.0/0

Вчергове на календарі 5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища.
З цієї нагоди хочеться, щоб ми всі згадали, що живемо на одній планеті і ймення її – Земля. Забруднюючи оточуючий світ, ми, в першу чергу, шкодимо собі, забираємо у прийдешніх поколінь змогу жити в оточенні густих лісів, широких чистих рік, прозорого повітря.
Прийшов час нарешті задуматися над питанням збереження довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для його покращання. Можливо, хтось відмовиться сьогодні від поїздки транспорті, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів. Недаремно ж у далекому 1972 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього природного середовища. Метою його проведення було поглиблення усвідомлення суспільством необхідності зберігати й покращ ... Читати далі
Переглядів: 829 | Дата: 05 Черв 2009 | Рейтинг: 0.0/0

Наш шлях до села Хотинівка, що в Носівському районі, пролягав дещо несподівано й загадково.
До цього населеного пункту легше за все дістатися двома звичними шляхами: через Куликівку або Кіпті з виїздом на московську трасу, а там, як кажуть, рукою подати. Але я і мій колега вирішили поїхати (і що нас туди повело тільки – не знаємо) третім шляхом, як виявилось, напівзабутим, але ця поїздка стала вельми цікавою і корисною.
Повз ліс та болото…

«Оце так забрели! І чого б не поїхати через Вертіївку? — дивувалися місцеві жителі села Переходівка, коли, доїхавши до роздоріжжя, ми запитували у них про те, як доїхати до потрібного нам населеного пункту. – Але ж назад повертатися вам вже, мабуть, не слід, бо далеко, цілу годину ще витратите. Краще теперечки вам буде добратися ось тією лісовою дорогою…»

Але ми й тут показали свій характер і рушили в протилежному напрямку. У нагоді стала дорожня карта. Як ми помилково думали, тут хоч трохи більша відстань, але начебто з твердим ... Читати далі

Переглядів: 858 | Дата: 02 Черв 2009 | Рейтинг: 5.0/1

26 травня близько 16:00 в м. Носівка Чернігівської області з приміщення Носівського райвідділу УМВС здійснили втечу з-під варти двоє небезпечних злочинців.
Вони підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів.
Про це «Високому Валу» повідомили у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області.
Тяжченко Дмитро Володимирович 1986 року народження, уродженець с.Острівець Уманського району Черкаської обл., житель м.Носівка вул.Кобизький шлях, 105.
Прикмети: худорлявої статури, зріст 155-160 см, волосся русяве, одягнутий в білу футболку та чорні штани.
Семенець Андрій Анатолійович 1984 року народження, уродженець с.Русень Єдинецького району республіки Молдова, житель м. Носівка вул. Плеханова, 27
Прикмети: худорлявої статури. 165-170 см, волосся світло-русе, вдягнутий в червону футболку з синіми смугами спереду, темно-коричневі штани.
Прохання до всіх мешканців області: якщо кому-небудь щось відомо щодо їх місця перебування, ... Читати далі
Переглядів: 772 | Дата: 28 Тра 2009 | Рейтинг: 5.0/2

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 18 19 »

каталог сайтів