Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02 Тра 2024, 12:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
Держекоінспекція в Чернігівській області підбила підсумки роботи за І квартал 2009 року.

Відбулось розширене засідання Колегії Державної екологічної інспекції в Чернігівській області з основним питанням порядку денного «Підведення підсумків роботи Держекоінспекції в Чернігівській області за І квартал 2009 року».

Аналізував роботу начальник інспекції, голова Колегії - Валентин Васильович Коворотний.

Про це «Високому Валу» повідомила Тетяна Петрівна Войтенко, головний спеціаліст у зв’язках з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції в Чернігівській області.

Брали участь в обговоренні члени Колегії – заступники начальника Держекоінспекції, представники обласних управлінь: охорони навколишнього природного середовища; лісового та мисливського господарства; водних живих ресурсів; з контролю за використанням та охороною земель.

Був присутній Шевчук Іван Федорович - старший помічник прокурора Чернігівської області з питань нагляду за додержанням природоохоронного законодавства, ... Читати далі

Переглядів: 798 | Дата: 28 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

7 травня відзначається День радіо. На сьогодні дротове мовлення є найдоступнішим джерелом інформації, особливо для жителів сільської місцевості.
На жаль, спостерігається стала тенденція до зменшення кількості основних радіотрансляційних точок.
З початку року цей показник скоротився майже на 9 тис. і на 1 квітня становив 108,9 тис., (на цю дату 2008р. – 159,8 тис.).
Про це «Високому Валу» повідомила Катерина Свистун, перший заступник начальника Головного управління статистики у Чернігівській області.
У сільській місцевості нараховувалося 23,2 тис. радіотрансляційних точок, що на 44,3% менше, ніж рік тому.
Щільність основних радіоточок на 1000 осіб наявного населення на кінець 2008р. становила 104, у т.ч. у сільській місцевості – 59. А на 1 квітня цього року – вже відповідно, 97 та 54.
У Варвинському районі налічується лише 735 основних радіоточок (у т.ч. у сільській місцевості – 72), у Срібнянському – 513 (267), у Носівському – 429 (138), у Тала ... Читати далі
Переглядів: 691 | Дата: 24 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

З метою дослідження питань, пов’язаних із доступністю для населення послуг охорони здоров’я та лікарських препаратів, органами державної статистики в жовтні 2008 р. проведено опитування членів домогосподарств, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їх життя. Усього було опитано 10,6 тис. домогосподарств України, у тому числі 367 домогосподарств Чернігівщини.
У результаті опитування виявлено, що більше третини населення області оцінює стан свого здоров’я як добрий, близько половини (44,2%) уважають стан здоров’я задовільним та кожен п’ятий – поганим.
Порівняння самооцінки здоров’я міського та сільського населення країни в цілому свідчить, що сільське населення почувало себе краще, ніж міське. Імовірно, це пов’язано зі значно меншим негативним впливом несприятливих екологічних, техногенних факторів та психоемоційних перенавантажень, притаманних способу життя мешканців сучасних міст.
У нашій області кожні три особи з чотирьох повідомили, що хворіли впродов ... Читати далі
Переглядів: 723 | Дата: 24 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Пиво в Україні скрізь. Вийти на вулицю і не побачити людину з пивом неможливо.

Пляшка пива в руці обивателя фігурує частіше за обручку. Люди з пивом окуповують життєвий простір з інтенсивністю сарани.

Вони їздять в громадському транспорті. Купчаться попід стінами підземного переходу. Біля виходу з супермаркету. На станціях метро. На зупинках. Сидять на лавах у сквері. На дитячих майданчиках! Зрештою, просто у натовпі.

Пивна пляшка, прозора скляна пухлина, приклеюється до рук чоловіків та жінок віком від 12 років.

Пиво ллється в горлянку, тече стравоходом, булькає в шлунку і транзитом через сечовий міхур порційно розподіляється по кущах, підворіттях, платних клозетах, «макдональдсах» та неосвітлених під’їздах багатоповерхівок.

Пиво дивиться на нас з вітрин кіосків, з бігбордів, телевізійних екранів... Сам по собі «кіоск» – абсолютно дике явище. Яке, здається, ніде крім країн колишнього соцтабору не зустрічається. Пиво пропагують і кумири – зірки спорту та шоу-бізнесу ... Читати далі

Переглядів: 727 | Дата: 22 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Христове воскресіння

«Свято свят і торжество торжеств», — так іменують Великдень православні християни. Цього дня весь християнський світ відзначає воскресіння Ісуса Христа з мертвих — подію, яка стала символом перемоги добра над злом, світла — над темрявою.
Новозавітний, християнський Великдень був установлений апостолами після Хресної смерті й воскресіння Ісуса Христа як свято виходу з життя гріховного і знайдення життя вічного.

Ворота раю відкриті

Того, хто помре на Великдень, вважають дуже щасливим, бо саме цього дня ворота раю відкриті, й душа без усякого суду потрапляє туди.
Вважають, що у Великодню ніч відкриваються всі земні скарби, які світяться на землі чарівними вогниками, проте побачити їх може лише дуже мала дитина, помисли якої чисті.

Чистий четвер

Шанованим днем є останній четвер, що передує Великодню — чистий, або Великий четвер. Цього дня потріб ... Читати далі

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 756 | Дата: 21 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

У Чернігівській області через паводок вже місяць відсутнє транспортне сполучення з 8 населеними пунктами в трьох районах регіону.
“Наразі у верхів’ях Дніпра і Десни триває формування піків весняного паводку, а на великих річках на території області відзначаються незначні коливання рівнів води”, – зазначили в управлінні.
У Менському районі з середини березня на період проходження паводку тимчасово припинено функціонування поромних переправ на р. Десна біля смт Макошине, с. Максаки і с. Куковичі, внаслідок чого відрізані водою від райцентру 4 населені пункти (с. Остапівка, с. Червоний Маяк, с. Червоні Луки, селище Куковицьке). Населення переправляється через річку за допомогою човнів. Крім того, жителям с. Остапівка дозволено перехід по залізничному мосту. Транспортне сполучення здійснюється по об’їзних дорогах.
У Городнянському районі в результаті негативної дії паводкових вод на дороги порушено сполучення по мосту через р. Снов між с. Великий Дирчин і с. Малий Дирч ... Читати далі
Переглядів: 717 | Дата: 21 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Важливим напрямком роботи податківців є контроль за СГД-фізичними особами та громадянами щодо наявності свідоцтв про державну реєстрацію, патентів та ліцензій.
З початку року складено 136 протоколів про адміністративні правопорушення за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.
Ці протоколи направляються до суду для винесення постанов по справі про адмінправопорушення. Очікувана сума штрафів становить 46,2 тис грн.
Під постійним контролем податківців знаходяться такі галузі:
торгівельна діяльність;
деревообробна та лісопильна;
перевезення пасажирів та вантажів;
ремонт та технічне обслуговування автомобілів;
виготовлення меблів;
будівельні роботи;
торгівля через магазини, відділи;
вулична торгівля;
ринки міста;
медичні послуги;
здавання в оренду нерухомості.
Переглядів: 607 | Дата: 17 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Бажаю кохання, гарних подій,
Здійснення задумів,планів і мрій
Щастя квітучого, злетів найвищих,
Шляхів до мети легких і найближчих.
Переглядів: 694 | Дата: 13 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Чернігівська регіональна інформаційно-дослідницька служба на замовлення проекту "Чернігівський монітор" продовжує щомісячні соціологічні дослідження рівня довіри населення міста Чернігова загальноукраїнським політичним партіям, блокам та лідерам, а також дослідження рейтингів місцевих політичних організацій та політиків. Одночасно проводиться дослідження частоти та тональності згадувань про політичні партії та блоки у місцевих засобах масової інформації.

Bивчається, насамперед, рівень довіри до політичних сил та окремих
політиків. За мету не ставилось вивчення негативних рейтингів та
категорії "проти всіх". Це пов'язано з тим, що об'єктивно ці фактори
потрібно враховувати вже в ході безпосередньо виборчих кампаній.
Опитування проводилося 28 березня 2009 року. У ньому взяли участь 480 респондентів. ... Читати далі
Переглядів: 690 | Дата: 11 Кві 2009 | Рейтинг: 0.0/0

Протягом І кварталу 2009 року на обліку у центрах зайнятості області перебувало 41,2 тис. незайнятих трудовою діяльністю громадян, що на 27 % більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
За січень-березень у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 9,5 тис. вакансій від 2,5 тис. роботодавців. За направленням служби зайнятості укомплектовано 3,3 тис. вакансій - тобто кожну третю заявлену. Станом на 1 квітня 2009 р. актуальними були 2,4 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 13 незайнятих осіб.
За сприяння служби зайнятості за січень-березень отримали роботу 4 тис. чол.
З урахуванням проведеної профорієнтаційної роботи, сучасних потреб ринку праці, вимог роботодавців до якості робочої сили було організоване професійне навчання та перенавчання безробітних. Так, протягом 3 місяців набувало нових професій та підвищувало кваліфікацію 2,1 тис. безробітних. Зокрема, на замовлення роботодавців навчалося 1,7 тис. осіб. Це склало 79,1% від загальн ... Читати далі
Переглядів: 760 | Дата: 11 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 18 19 »

каталог сайтів