Вітаю Вас Гість!
Середа, 24 Кві 2024, 16:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
Прикро, що через невміння відрізнити отруйні гриби від їстівних, неуважність під час збирання, неправильне приготування, можна наразитися на отруєння, нерідко з тяжкими наслідками. Тому нагадаємо про деякі застереження, щоб у Вашому кошику замість смачних та корисних «дарів лісу» не опинилися гриби отруйні та радіоактивні.
- Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте купівлі грибів на стихійних ринках.
- Збирайте і купуйте тільки такі гриби, про які вам добре відомо, що вони їстівні.
- Не збирайте гриби, якщо не впевнені, що знаєте їх, - якими б апетитними вони не здавалися.
- Не збирайте гриби поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, у хімічно та радіаційно-небезпечних зонах. Перевірте при можливості гриби на радіоактивність.
- Не збирайте грибів, яких не знаєте, особливо з циліндричною ніжкою, в основі якої є потовщення «бульба», оточ ... Читати далі
Переглядів: 644 | Дата: 18 Вер 2014 | Рейтинг: 0.0/0

З усіх комах найбільшу небезпеку для людини становлять оси (шершень, звичайна оса тощо) і бджоли. При їх жаленні під шкіру вприскується отрута, від якої може виникнути місцева або загальна реакція.
Ступінь отруєння після укусів бджіл залежить від кількості одночасних укусів, місця ураження та індивідуальної реакції організму до бджолиної отрути. Найнебезпечнішими є укуси ротової порожнини.
Місцева реакція добре відома кожному, кого хоч раз ужалила бджола або оса: сильний біль, сверблячка і печіння, почервоніння і набряк. Особливо набрякають повіки, губи, статеві органи. Тривалість місцевої реакції 1-8 діб.
Загальні реакції бувають токсичними і алергічними.
ТОКСИЧНА РЕАКЦІЯ виникає, коли людину одночасно ужалять декілька десятків або сотень комах. Тяжкість загальної токсичної реакції залежить від кількості отрути, що потрапила в організм. При загальній токсичній реакції, окрім місцевого набряку, може з'явитися кропивниця пухирчаста - висип по всьому тілу, що ... Читати далі
Переглядів: 678 | Дата: 13 Серп 2014 | Рейтинг: 0.0/0

Детал змін на сторніках форума Кобижчи ТИСНІТЬ СЮДИ!.
Переглядів: 676 | Дата: 02 Серп 2014 | Рейтинг: 0.0/0

Насолода літнього відпочинку біля води всім відома, проте користуватися цим благом потрібно розумно і обережно, адже вода помилок не прощає. Вона безжалісна і при легковажному ставленні до себе може запросто відібрати найдорожче – життя. Досвід і спостереження свідчать, що тонуть переважно ті, хто вміє плавати. Тому, щоб не трапилось найгіршого, потрібно пам’ятати та дотримуватись правил поведінки на воді.
- Купайтеся краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.
- Температура води має бути не нижча за +17-19° С, у холоднішій купатися небезпечно.
- Плавати у воді можна не більше 20 хвилин.
- При переохолодженні можуть виникнути судоми, припинитися дихання, людина може знепритомніти.
- Не можна входити і пірнати у воду після тривалого перебування на сонці.
- Небезпечно входити у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.
- Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях ... Читати далі
Переглядів: 591 | Дата: 21 Лип 2014 | Рейтинг: 0.0/0

Бобровицька райдержадміністрація
Розпорядження


23 травня 2014 року № 112


Про тимчасове обмеження руху автошляхами загального користування


Філії "Боборовицький райдержавтодор" ДП Чернігівський облавтодор" (Михайло Урбанов) спільно з Бобровицьким ВДАІ (Дмитро Краснік) обмежити на літній період з 10-00 до 22-00 рух автомобільними дорогами загального користування транспорту загальною вагою понад 24 т і навантаженням на вісь більше ніж 7 т при температурі повітря вище +28 градусів за Цельсієм.
Філії "Бобровицький автодор" ДП "Чернігівський облавтодор":
- розробити та погодити у встановленому порядку схему щодо введення обмежень руху на автомобільних дорогах району;
- встановити необхідні дорожні знаки, що обмежують рух автомобільними дорогами під час тимчасових обмежень відповідно до схеми;
- визначитись з місцями стоянок для відстою ... Читати далі
Переглядів: 588 | Дата: 01 Черв 2014 | Рейтинг: 0.0/0

Приватне господарство у с. Кобижча, Бобровицького району горіло 11 травня о 18:24.

До місця пригоди оперативно за викликом прибув черговий караул 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та місцева пожежна команда.

Повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

На той момент полум'я охопило майже всю господарчу будівлю. Вогнеборці о 18:45 локалізували, а о 19:20 остаточно ліквідували пожежу. Завдяки їх оперативним та професійним діям врятовано поруч розташовані житловий будинок, господарчі споруди та матеріальних цінностей на суму 100 тис. грн.

 

На щастя, дівчатка не постраждали. Вогонь не встиг блокувати вихід із сараю тому вони вчасно вибігли з небезпечної зони. Полум'ям знищено перекриття на площі 7 кв. м., пошкоджено стіни на площі 15 кв. м. та майно.

Рятувальники Державної служби України з надз ... Читати далі

Переглядів: 643 | Дата: 01 Черв 2014 | Рейтинг: 0.0/0

Багато хто боїться громовиці, особливо, коли вона проходить над головою, коли все небо у блискавках й гримить грім. Боятися, зрозуміло, не потрібно, але бути обережними, необхідно.
Найчастіше блискавки б'ють у високі предмети, які височіють над навколишньою місцевістю.
Блискавки часто ударяють у високі місця, горби, каміння. Якщо ви опинилися у полі, під час грози, то зупиніться де-небудь у низині, але уникайте глинистих ґрунтів, оскільки глина володіє великою електропровідністю. Під час грози небезпечно перебувати у воді чи поряд. Тому заборонено ставити намет біля самої води.
Якщо гроза застала вас у лісі, найкраще всього зупинитися на галявині між дерев, але не менше, ніж за 15 м від них i подалі від дуба.
Парасоля, звичайно, найчастіше використовується як захист від дощу, але на відкритій місцині в грозу безпечніше ховатись від дощу під поліетиленовою накидкою або ж гарантовано змокнути, ніж підвищити ймовірність удару блискавки з-за парасолі.
Під ... Читати далі
Переглядів: 583 | Дата: 19 Тра 2014 | Рейтинг: 0.0/0

З настанням теплої погоди стають справжнім лихом пожежі сухої трави, сміття та пожнивних решток, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від необережно кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи вимоги ряду законодавчих документів, люди спалюють на присадибних ділянках, сільгоспугіддях суху траву, стерню, листя та сміття. В результаті вогонь палає на полях, луках, вздовж залізничних колій та автошляхів, утворюючи аварійну ситуацію на дорогах, та завдаючи довкіллю незлічених втрат.
Локалізувати та гасити такі пожежі дуже складно, оскільки вони мають високу швидкість поширення вогню, особливо у вітряну погоду. Тож існує реальна загроза поширення горіння на господарські, житлові будівлі та лісонасадження. Зазначимо, що шкода від подібних пожеж багатостороння і вкрай небезпечна, адже вогонь випалює коріння первоцвітів, руйнує родючий шар ґрунту та знищує живих істот. Крім того, при згорянні однієї тонни рослинних залишків у п ... Читати далі
Переглядів: 590 | Дата: 22 Кві 2014 | Рейтинг: 0.0/0

03 березня о 07:00 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про те, що в с. Кобижча у ставку місцеві жителі виявили та підняли з води тіло чоловіка. На місце події прибули рятувальники та міліція. Як з’ясувалось, загиблим виявився 43-річний місцевий житель.

Обставини трагічного випадку та причину смерті з’ясовують правоохоронні органи.
Переглядів: 669 | Дата: 02 Кві 2014 | Рейтинг: 0.0/0



Іван Макарович



10 лютого минуло 25 років з дня виведення радянських військ з Афганістану. Там загинуло більше 15 тисяч радянських солдатів. Серед них і Леонід Литвин з села Кобижча Бобровицького району. Він був єдиною дитиною у сім'ї. Багато часу спливло, та батьківські серця не перестають боліти через втрату. Незадовго до чергової річниці над старенькими ще й поглумилися шахрайки. Забрали 12 тисяч гривень.



Івану Макаровичу нині 86 років. Євдокії Сидорівні — 85. Обоє ледь пересуваються. Чоловік пережив інсульт, ходить з милицею. Йому важко розмовляти. Дружина тупає з двома ціпками. Єдина їхня розрада — фото сина на стіні. Та соцпрацівниця Любов Лук'яненко. Вона і їсти з ... Читати далі

Переглядів: 638 | Дата: 02 Кві 2014 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 3 4 ... 18 19 »

каталог сайтів