Вітаю Вас Гість!
П'ятниця, 26 Кві 2024, 08:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин


23 червня 2013 року на стадіоні Кобижча села Кобижча Чернігівська область пройде:

АГРОКУБОК


У програмі: спортивні змагання з міні футболу, шахів, шашок, конкурси, розваги.
Початок змагань: о 10 годині.

Свято проводиться за підтримки райдержадміністрації, сільгосппідприємств аграрного союзу асоціації сільгоспвиробників Бобровиччини.

ПРИХОДЬТЕ, НЕ ПОШКОДУЄТЕ!
Переглядів: 582 | Дата: 23 Черв 2013 | Рейтинг: 0.0/0



У Бобровицькому районі проживають 194 довгожителі

Довгожителем вважається людина, котра прожила більше 90 років. На 1 червня в районі проживало 194 довгожителі. 100 і більше відсвяткувало 6 людей.

Найбільше старожилів у Бобровиці - 31, Новій Басані - 24, Кобижчі - 19, Новому Бикові - 14, Вороньках - 12.

Найстаріша жителька району , Віра Михайлівна Даневич, народилася 15 жовтня 1909 року.
Переглядів: 710 | Дата: 23 Черв 2013 | Рейтинг: 0.0/0

На території держави, в останні роки, значно почастішали випадки укусів людей отруйними зміями. Такі випадки мають тяжкі наслідки та можуть призвести до тимчасової втрати працездатності, а іноді і до загибелі людей.
В Україні водяться п’ять видів отруйних змій: гадюка звичайна, гадюка степова, гадюка Нікольського, гадюка Ренарда, гадюка носата. Серед неотруйних вирізняють водяного та звичайного вужів, мідянку, леопардового, чотирисмугового, лісового і жовточеревого полозів та безногу ящірку веретільницю.
На Чернігівщині водиться одна отруйна змія – гадюка звичайна, відносно малорухлива змія, особливо порівняно з полозами. Вона полохлива і за найменшої нагоди намагається втекти або зачаїтися і перечекати присутність людини. Лише у разі безпосередньої навмисної провокації з боку людини, або якщо людина випадково наступила на цю тварину, вона застосовує для оборони смертоносну отруту. Отрута гадюк є дуже небезпечною, проте укус гадюки не є смертельним і тільки в надзвичайних ... Читати далі
Переглядів: 635 | Дата: 12 Черв 2013 | Рейтинг: 5.0/1

Як правило, до побутових відходів люди не ставляться серйозно. Вони бояться промислових викидів, хімічних забруднень, але не бачать жодної небезпеки в тому, щоб де-небудь непомітно забути такий безневинний мішечок домашнього сміття. Різноманітний непотріб складається зі скла, металів, дерева і, звичайно, пластику. Свинець, ртуть, фосфокарбонати та інші токсичні речовини опиняються на волі, варто викинути батарейки, лампу чи інші подібні речі. При цьому різні речовини не залишаються в ізоляції, а вступають в різні хімічні реакції - чим не небезпечна хімічна лабораторія!
Розчинники, залишки будівельних матеріалів, деревина, оброблена спеціальними хімічними складами, миючі засоби тощо - якщо не утилізувати всі ці речі правильним чином, все це розкладається і потрапляє в ґрунт, в ґрунтові води, а разом з ними в водоносні шари. Рослини і ягоди, які виросли на отруєній землі, можуть заподіяти шкоду не тільки тваринам, але і людині. Жива вода в джерелах стає мертвою... А все тому, що о ... Читати далі
Переглядів: 615 | Дата: 17 Тра 2013 | Рейтинг: 0.0/0

З кожним роком зростає виробництво та споживання електроенергії, а відтак і кількість людей, які в процесі своєї життєдіяльності використовують (експлуатують) електричні пристрої та установки. Тому питання електробезпеки набувають особливої ваги.
Аналіз виробничого травматизму показує, що кількість травм, спричинених дією електричного струму, є незначною і становить близько 1%. Однак із загальної кількості смертельних нещасних випадків частка електротравм становить 20-40% і посідає одне з перших місць. Щороку в Україні від електричного струму гине приблизно 1500 осіб, зокрема в м. Ніжині протягом травня 2013 року від ураження електричним струмом постраждало 2 особи, одна з яких загинула.
Найбільша кількість випадків електротравматизму, в тому числі зі смертельними наслідками, стається при експлуатації електроустановок напругою до 1000В, що пов'язано з їх поширеністю і відносною доступністю практично для кожного. Випадки електротравматизму під час експлуатації електроустан ... Читати далі
Переглядів: 663 | Дата: 17 Тра 2013 | Рейтинг: 0.0/0



Фермер буде дивитися матч відразу після гри за команду рідного села Кобижча, Чернігівської області..

Ранок Юрія починається зі сходом сонця: погодувати худобу, птицю, зробити ще масу справ по господарству - у селі завжди знайдеться робота. А коли все зроблено - можна присвятити час футболу.

Юрій не просто дивиться всі важливі матчі, він сам - футболіст. Грає за команду рідного села, яка неодноразово вигравала чемпіонати району та області.

Не пропускає жодного тренування і тримає себе у хорошій фізичній формі. У дні, коли українська збірна грає на Євро, Юрій теж буде на полі. Спочатку на поле з овочами, а вже потім - на футбольному. Він буде грати за Кобижча у місцевому чемпіонаті. Якими б не були ... Читати далі
Переглядів: 648 | Дата: 16 Тра 2013 | Рейтинг: 0.0/0



Як стало відомо з неофіційних джерел...

В цьому році не буде Мотосейшена, а буде фест "Паті у Петровича на Хаті". Для новачків додам, що це один з основних організаторів "Motosession" та "Стара пристань".

Коротко про фест:
Стало доброю традицією святкувати вели свято День Незалежності України в славетному нашому селі Кобижча, Бобровицького ройону, Чернігівської області. Нагадуємо для гостей села і тих хто мало знає це село воно всього в 100км від міста Києва.

Програма цього року буде мати як завжди цікаві гурти і багато веселих пригод.

Більш детально обговорити та прокоментувати можна на нашому Форумі в темі: 23 серпня 2013 року Кобижчанський мото-рок фест "Паті у Петровича на хаті 2013"
Переглядів: 842 | Дата: 16 Тра 2013 | Рейтинг: 0.0/0



Доброго шановний відвідувач сайту села Кобижча!

Як бачите на нашому сайті є багато корисної інформації та цікавих фотографій, що стосуються нашого села. Наша команда намагається публікувати самі цікаві події села та корисну інформацію для його жителів.

І тому ми постійно готові побати всіх в нашій команді Адміністрації сайту.

Ми шукаємо:

- Журналістів (цікаві статті , фото, теми ...)
- Модераторів (редагування, допомога користувачам)
- Адміністраторів (допомога членам Адмінстрації).

Навіть якщо Ви не знайшли посаду яку б хотіли мати не хвилюйтесь. Ми готові прийтяти вс ... Читати далі
Переглядів: 507 | Дата: 05 Тра 2013 | Рейтинг: 0.0/0

Щорічно Чернігівщина потерпає від підтоплень.
Причини підтоплення інженерних споруд і фундаментів будівель традиційно бувають двох видів. Перша, природна причина - це ґрунтові води мають свій постійний горизонт в кожній місцевості та мають здатність підвищувати або знижувати свій рівень залежно від сезонних коливань або погодних умов. Як правило, амплітуда таких коливань для України 1-1,2 метра. Найбільший пік природно припадає на весну, в період масового танення снігового покриву. Проте формування рівня підтоплення, починається не навесні, як помилково багато хто вважає, а ще в грудні. Періодичне підтавання снігу в зимовий період вивільняє вологу, яка просочуючись в ґрунт сприяє підніманню рівня водяного горизонту. Причому підтоплення може бути як в результаті підняття рівня ґрунтових вод, так і в результаті проникнення в ґрунт надлишкової вологи з поверхні. Пік такого підтоплення поєднаного, як правило, за часом з паводком припадає на кінець березня і є явищем сезонним. Друга ... Читати далі
Переглядів: 574 | Дата: 10 Кві 2013 | Рейтинг: 0.0/0

Кобижча – Одне з найбільших за площею сіл України – Кобижча – розташоване на Чернігівщині, за 100 кілометрів від Києва. Зведене серед курганів і густих лісів, село займає майже дві тисячі гектарів та межує ще з 6 тисячами гектарів лісів ось вже 800 років. Село пам’ятає і польських каштелянів, і українських козаків, і імператрицю Катерину Другу. Проте ані природне, ані історичне багатство не вберегло Кобижчу від занепаду, і сьогодні село зі славним минулим бореться за право існувати.

Село Кобижча виникло ще за часів Київської Русі. За легендою, свою химерну назву воно отримало завдяки чаклунам – кобникам, які творили тут свої кобища - житла і сильні закляття. З огляду на те, скільки разів село поставало з попелу, можна й справді повірити, що без чудодійних сил тут не обійшлося. Спалене Батиєвою ордою, пізніше зруйноване польськими військами і, наостанок, понівечене німцями, воно продовжувало жити і розвиватися.

«Кобижча оточена великими і густими лісами. В ни ... Читати далі
Переглядів: 567 | Дата: 23 Бер 2013 | Рейтинг: 0.0/0

« 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 »

каталог сайтів