Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29 Кві 2024, 02:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
Статтею 73 Кодексу законів про працю встановлені святкові і неробочі дні, зокрема у квітні неробочим днем є Пасха (Великдень), який припадає на 19 квітня, у травні святковими днями є 1 і 2 травня – День міжнародної солідарності трудящих та 9 травня – День Перемоги, в червні неробочим днем є 7 червня - Трійця та святковим днем 28 червня - День Конституції України.
Згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день (стаття 73 КЗпП) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.
Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними днями у суботу та неділю у 2009 році вихідний день у неділю 19 квітня переноситься на понеділок 20 квітня, вихідний день у суботу 2 травня – на понеділок 4 травня, вихідний день у суботу 9 травня на понеділок 11 травня, вихідний день у неділю 7 червня – на понеділок 8 червня і вихідний день у неділю 28 червня – на понеділок 29 червня.
Отже, працівник ... Читати далі
Переглядів: 3381 | Дата: 08 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

У минулому році кількість померлих в області зменшилася на 2,7% і склала 23782 особи (10584 – у міських поселеннях, 13198 – у сільській місцевості). Коефіцієнт смертності (кількість померлих у розрахунку на 1000 населення) становив 21,1‰, проти 21,4‰ – у 2007 році.
Найвищий рівень смертності зафіксовано в Козелецькому районі (30,5‰), найнижчий – у м.Чернігові (12,5‰). Зростання показника смертності відбулося в 9 районах. Найбільше – у Куликівському районі (з 27,0‰ до 29,2‰).
Щоденно, у середньому, помирало 65 жителів області. Число померлих перевищило число народжених у 2,4 раза, причому, у міських поселеннях – в 1,6 раза, у сільській місцевості – у 3,9 раза.

Серед померлих 50,4% становили чоловіки, рівень їх смертності в 1,2 раза вищий, ніж у жінок (23,5 проти 19,1 у розрахунку на 1000 населення відповідної статі).
На жаль, упродовж тривалого часу рівень смертності в області залишається найвищим в Україні. Достатньо високий він також у Сумський (18,7‰), Кірово ... Читати далі

Переглядів: 841 | Дата: 03 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Наш головний партнер і хостер Ucoz на днях робив "закриття" всіх сайтів для доповнення системи новими можливостями для всіх користувачів. Зараз всі новинки перебувають у стадію "доробки", тобто вони тестуються і випробовуються, якщо виникли питання задавайте :)
Детальніше (на оф. сайті Ucoz) в ЦІЙ темі :)

Переглядів: 684 | Дата: 02 Кві 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Відповідно до вимог ст. ст. 20, 35 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", ст. ст. 57, 59, 60 Закону України "Про тваринний світ", п. п. 39, 44 "Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року № 1192 та з метою посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних ресурсів в області, в весняно-літній нерестовий період 2009 року, проводиться операція "Нерест".
На період нересту Держекоінспекцією в Чернігівській області спільно з органами МВС України в Чернігівській області, інспекцією рибоохорони створені оперативні рейдові групи із залученням громадськості та представників ЗМІ для боротьби з браконьєрством.
Порушники будуть притягуватись до відповідальності згідно діючого природоохоронного законодавства.
Переглядів: 680 | Дата: 27 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/10

У Ніжині в оселі неофіційного ромського барона знайшли 6 мішків марихуани та 32-річного чоловіка, якого родина барона тримала шість років у рабстві. Раба випадково виявила міліція під час обшуку в оселі, де зберігалося 12 кілограмів марихуани.
У полоні чоловік виконував усю чорну роботу по господарству - дивився за тваринами, працював на будівництві, проте плати не отримував, розраховувалися з ним об'їдками з господарського столу. В чоловіка скалічені ноги, його били палицями, щоб не втік. Спати, за його словами, не давали, одразу били по голові.
Повернутися додому Микола боїться, упевнений, що його будуть переслідувати колишні господарі. Зараз він знаходиться у відділку міліції.
Яку кару за рабство понесе родина невідомо, але за зберігання наркотиків їм відповісти доведеться, запевнили у міліції. За словами керівника кримінальної міліції м. Ніжина Володимира Бойка, в оселі знайдено 12 кілограмів марихуани вартістю 240 тисяч гривень та пістолет іноземного виробницт ... Читати далі
Переглядів: 776 | Дата: 20 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/1

У місті Ніжині Чернігівської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з колегами відділу протидії торгівлі людьми виявили та припинили діяльність чергового підпільного цеху з тиражування контрафактної аудіовізуальної продукції.
Під час огляду нелегально облаштованого приміщення було виявлено та вилучено два комп'ютери, обладнані подвійною кількістю пристроїв для запису компакт-дисків. На жорстких дисках вилучених комп'ютерів правоохоронці виявили понад три тисячі готових образів DVD-дисків, які пристосовані для швидкого запису, серед них — порнографія та твори, що пропагують насильство.
Вилучено також один принтер для виготовлення поліграфії, обладнаний безперервною подачею чорнил, понад тисячу DVD-дисків з аудіовізуальними творами, 919 коробок для їхньої упаковки, 479 чистих дисків.
У результаті оперативних заходів було задокументовано факти розповсюдження такої продукції 34-річним мешканцем міста Ніжина.
Сума вилученог ... Читати далі
Переглядів: 694 | Дата: 18 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/2

50 громадян країн СНД, які пішки прямували в Україну, не пропустили 15 березня, через державний кордон.
23 узбеки, 8 таджиків, 7 азербайджанців, 6 вірменів та 6 киргизів прийшли з Білорусі до пункту пропуску „Нові Яриловичі”, що в Чернігівській області.
З іноземцями поза пунктом пропуску було проведено співбесіду. З’ясувалося, що усі вони є остарбайтерами, які працюють на території Російської Федерації. Мандрівникам потрібні були лише відмітки про перетинання кордону для того, щоб продовжити можливість законно перебувати в Росії.
Переглядів: 682 | Дата: 17 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Як повідомляв «Високий Вал», вчора ввечері був скоєний напад на журналістку ніжинської телекомпанії «Фобос» Вікторію Смелик. Від смерті дівчину врятував випадковий перехожий.

Напад не був пов’язаний з професійною діяльністю і жодній логіці не піддається. Але нападником виявився… колишній дільничний інспектор. До свого «колеги»-нападника місцева міліція одразу виявила напрочуд лояльне ставлення.

«...просто покидьок»

«Високий Вал» по гарячих слідах взяв коротке інтерв’ю у журналіста телекомпанії «Фобос» Ігоря Волосянкіна, коли він разом із постраждалою їхав на судмедекспертизу.

Перебіг подій був таким:

Після завершення роботи над вечірнім ефіром орієнтовно о 17:30 вечора Вікторія йшла порожньою вулицею додому. Раптом до неї почав озиватися незнайомець, який вимагав зупинитися і підійти до нього. Дівчина не стала звертати на це уваги, через що голос незнайомця і його вимоги ставали все більш агресивними.

Потім чоловік почав сипати лайливими словами і кинувся навздо ... Читати далі

Переглядів: 751 | Дата: 13 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/1

Тарас Григорович Шевченко
(9.3.1814 — 10.3.1861)
Класик української літератури, національна гордість українського народу.
Народився в сім'ї селянина-кріпака в с. Моринцях на Черкащині. Рано лишився сиротою. Грамоти навчився у дяка. У 14 років узятий "козачком" до двору поміщика П. Енгельгардта, з яким переїхав до Вільна, а потім до Петербурга. В 1832 р. відданий у науку до художника В. Ширяєва.
У 1838 клопотами К. Брюллова, В. Жуковського, О. Венеціанова, М. Вієльгорського, Є. Гребінки, І. Сошенка та інших Тараса Шевченка було викуплено з кріпацтва. Цього ж року його прийнято до Академії мистецтв, яку закінчив у 1844 р.. У 1843 і 1845 роках відвідав Україну, працював художником у київській Тимчасовій комісії для розгляду давніх актів. У лютому 1847 р. затверджений на посаді вчителя малювання в Київському університеті.
24 березня 1847 р. за участь у Кирило-Мефодіївському товаристві та за антисамодержавні поезії заарештований і засланий солдатом до Орсь ... Читати далі
Переглядів: 791 | Дата: 10 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/2

Нещодавно молодик із села Плоске Носівського району аби заволодіти пенсією двох стареньких бабусь вбив їх, після чого повісився сам. Хлопець прийшов до сусідок напідпитку, щоб попросити грошей на випивку. Він добре знав, що 74-річна бабуся жила удвох із мамою, отримуючи щомісяця близько 1600 гривень пенсії.
На відмову позичити грошей гість зреагував агресивно, дістав пістолет-травматик і кілька разів вистрелив жінці в голову. Потім застрелив і її маму, прикуту до ліжка.
28-річний хлопець мовчав про злочин 2 доби, вичікував, що його шукатимуть. Але не витерпівши докорів сумління, повісився.
Батько хлопця розповів, що із заробітків син привіз пістолет травматичної дії, нахвалявся ним перед друзями.
Експерти-криміналісти підтвердили, що саме з нього було вбито бабусь.

За останній місяць це вже другий випадок на Чернігівщині, коли злочинець після вбивства жертви сам обирає собі міру покарання. Минулого разу подібний випадок трапився на Коропщині.

Переглядів: 692 | Дата: 05 Бер 2009 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 »

каталог сайтів