Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 06 Тра 2024, 01:38
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Форма входу

Логін:
Пароль:

Теги

Цікаво

Пошук

Головна » Архів новин
Чернігівщину часто називають лісовим краєм. Загальна площа лісових насаджень області складає більше 730 тисяч гектарів. Ліси - це не тільки деревина, гриби, ягоди й лікарські рослини. Крім того, вони є унікальним природним комплексом який впливає на клімат, ґрунти, умови формування поверхневого стоку, регулювання рівня води у річках, фільтрування води й очищення повітря. Тому збереження лісів не тільки дуже важлива справа, але й прямий обов’язок кожного громадянина.
З настанням сухої та теплої погоди різко збільшується кількість природних пожеж, особливо лісових. Згоряють величезні площі лісів і зелених насаджень.
За статистикою, найбільш пожежонебезпечними для лісів місяцями є липень і серпень, проте вже навесні, торішня трава і лісова підстилка швидко висихає на сонці і легко загоряється від необережно кинутого сірника або цигарки. Більшість загорянь у лісах і насадженнях виникає через необережність людей.
Лісові пожежі швидко поширюються, особливо у вітряну пого ... Читати далі
Переглядів: 695 | Дата: 18 Тра 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Другий виступ покорювання Ніжина.

Переглядів: 596 | Дата: 07 Тра 2012 | Рейтинг: 0.0/0

З настанням теплої погоди стають справжнім лихом пожежі сухої трави, сміття та пожнивних рештків, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від необережно кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи вимоги ряду законодавчих документів, люди спалюють на присадибних ділянках, сільгоспугіддях суху траву, стерню, листя та сміття. В результаті вогонь палає на полях, луках, вздовж залізничних колій та автошляхів, утворюючи аварійну ситуацію на дорогах, та завдаючи довкіллю незлічених втрат. За даними ТУ МНС у Чернігівській області з цих причин в області вже виникло 64 пожежі, в наслідок яких травмовано 1 людину, пошкоджено 2 будинки, 2 господарчі споруди, вигоріло 1 га настилу в лісах та майже 120 га сухої рослинності на відкритій території.
Так, у Носівці необережність при курінні гр-на Буцан В.Ф. призвела до загоряння сухої трави на площі 0,2 га по вул. Вокзальній. Під час пожежі сам винуватець отримав 45% опіків тіла. У с. Бобр ... Читати далі
Переглядів: 450 | Дата: 09 Кві 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Міністерство надзвичайних ситуацій та Державна інспекція техногенної безпеки України вкрай стурбовані ситуацією, що склалася з травмуванням та загибеллю дітей на пожежах.
За статистикою, за один лише січень у 2012 році в країні виникло більше 4 тисяч пожеж, під час яких загинуло 13 дітей, 16 отримали травми та опіки. Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки - першопричини сумних та трагічних наслідків. І виною цьому – батьківський недогляд.
Одна з жахливих за своїми наслідками трагедій сталася вранці 13 лютого цього року в с. Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області, де в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 7-ро дітей від отруєння продуктами горіння. Вогнем також пошкоджено підлогу та перекриття будинку на площі 50 кв. м., пошкоджено домашнє майно.
Така кількість смертельних випадків і травмування серед дітей змушує звернутися до кожного з батьків, адже коли ... Читати далі
Переглядів: 646 | Дата: 20 Лют 2012 | Рейтинг: 0.0/0

За 2011 рік в Україні зареєстровано 221 надзвичайну ситуацію (2010р – 254), в наслідок яких загинуло 355 людей (2010р - 361) та постраждало 985 осіб (2010р - 753). Під час ліквідації надзвичайних ситуацій врятовано більше 8200 осіб. У 2011 році в державі виникло 60790 пожеж, в наслідок яких загинуло 2863 особи, з яких 92 дитини, та отримали травми 1524 людини. На пожежах врятовано 3230 людей.
В Чернігівській області за минулий, 2011 рік, виникло 7 надзвичайних ситуацій (2010р - 7) та 704 надзвичайні події (2010р - 849), в наслідок яких загинуло 166 осіб (2010р - 208) та травмовано 667 осіб (2010р - 792). Із загальної кількості близько 80 відсотків надзвичайних подій сталося на транспорті, 12 відсотків – це виявлення боєприпасів, та більше 8 відсотків подій виникло на водних об’єктах.
За 2011 рік в області сталося 1288 пожеж (2010р - 1475) на яких загинуло 90 (2010р - 84) та травмовано 23 людини (2010р - 22). В наслідок пожеж знищено 119 будівель. При ліквідації пожеж врят ... Читати далі
Переглядів: 781 | Дата: 09 Лют 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Нормальна температура тіла людини до 37°С. При тривалому перебуванні на холоді тепловтрати можуть перевищувати можливості відновлення тепла організмом, що приводить до спаду температури тіла. Цей стан називається переохолодженням. Найбільш чутливі до переохолодження грудні діти і люди похилого віку. Тепловтрати в них можуть становити небезпеку для життя за таких умов, які для молодих аж ніяк не є екстремальними. З’ясувати, чи не переохолоджується немовля, можна, пощупавши його живіт. Якщо руки й ноги дитини холодні, а живіт теплий - з ним усе гаразд. При зниженні температури тіла відбувається вповільнення фізичної й розумової діяльності. Людина стає незграбною, дратівливою, її поведінку часом важко пояснити. У неї відзначається поплутана свідомість, сонливість, невиразна мова. Зрештою наступає втрата свідомості, подих сповільнюється й слабшає, серцебиття ледь відчувається. При переохолодженні необхідна медична допомога, але до приїзду лікаря ви повинні самі допомогти потерпілому.
... Читати далі
Переглядів: 603 | Дата: 07 Лют 2012 | Рейтинг: 0.0/0

Чи задумувались ви над тим, чому нас так часто обдурюють, ставлять в незручне становище; і вже остання стадія - просто ігнорують.
А це все тому, що ми дозволяємо це робити з нами. Не можемо поставити на місце хамовиту продавчиню, не станемо виясняти відносини з
несправедливим шефом (якби чого не вийшло), промовчимо, коли ображають слабшого. Але ж слід згадати: всі злочини на світі кояться з
мовчазної згоди більшості.
Село моє Кобижча! Скільки живу тут - завжди гордилась його історією, природою, роботящими людьми. Багато важких ударів пережило моє
село за останні десятиліття. Від двох міцних колгоспів залишились тільки спогади. Пам*ятаю сльози моїх стареньких сусідок, коли гнали
через село останнє стадо корів-на бійню за борги. Як на метал, за безьцінь розбиралась техніка. Повна безвихідь, занедбаніст, розруха.
Люди зневірились у владі, хоч вона вже кілька разів змінювалась, бо ж "віз і досі там".
З*явилась якась надія, коли в райо ... Читати далі
Переглядів: 937 | Дата: 06 Груд 2011 | Рейтинг: 0.0/0

27 листопада 2011 року Бобровицька "Свобода" разом з громадою с. Кобижча провела збори щодо недопущення будівництва товариством «Земля і Воля» терміналу по зливу рідкого аміаку. Обурення місцевої громади викликало те, що будівництво розпочалося, хоча і за межами села, однак на відстані 400 метрів від найближчого будинку. Вочевидь, що це в свою чергу ставить під загрозу здоров’я 5000 мешканців села.

ТОВ «Земля і Воля» орендує на Чернігівщині тисячі гектарів людських паїв. Діяльність товариства наразі прийняла загрозливого характеру. Причиною тому стало те, що орендатор вже багато років підряд, нехтуючи екологічними нормами внесення добрив у ґрунти та умовами договору щодо підтримання якості ґрунтів, засіває землі лише кукурудзою, що у свою чергу неймовірними темпами виснажує ґрунти. В результаті такої діяльності рівень пестицидів у ґрунтах можна перевіряти просто беручи аналіз питної води в колодязях. Тому будівництво стало останньою краплею терпіння Кобижчанців.
... Читати далі
Переглядів: 754 | Дата: 02 Груд 2011 | Рейтинг: 0.0/0



27 листопада 2011 року Бобровицька "Свобода" разом з громадою села Кобижча провела збори щодо недопущення будівництва товариством "Земля і Воля" терміналу по зливу рідкого аміаку. Обурення місцевої громади викликало те, що будівництво розпочалося, хоча і за межами села, однак на відстані 400 метрів від найближчого будинку. Вочевидь, що це в свою чергу ставить під загрозу здоров'я 5000 мешканців села.

Також не менше обурення викликає те, що перед початком робіт жодних консультацій та обговорень з громадою не відбулось, жодних погоджувальних та дозвільних документів на вимогу громади не надалось. А навпаки, за сприяння голови Бобровицької державної адміністрації А. Захарченка провадиться все можливе, аби приховати будь-яку інформацію і захистити забудову, що в свою чергу ставить під сумнів законність будівн ... Читати далі
Переглядів: 716 | Дата: 02 Груд 2011 | Рейтинг: 0.0/0



Нещодавно з'ясувалось, що в Кобижчі буде будуватися склад для зберігання ядохімікатів для кукурудзи!

Народ й так терпів велике травлення полів з кукурудзою, а тепер ще й СКЛАД!
Вже біля вокзалу (станція Кобижча) повирубували деякі зарослі кущів та далі по вул. Вокзальна проклали "дорогу". Тобто її просто вирівняли, а потім чимось закріпили, але це не асфальт.Декілька днів тому були збори, люди влаштували протест. На зборах був і сам директор товариства "ЗЕМЛЯ І ВОЛЯ" - Яковишин Леонід Григорович, цитую: "...я вам і водичку буду возити!".

Що це означає?

А те, що вся хімія якою травлять кукурудзу (щоб вона швидше росла), буде йти в землю. Отже, воду зі скважин, колодців, пити буде НЕ МОЖНА!

Ви тільки уявіть, старі люди які й ходити вже не взмозі,
ЯК??? вони будуть отримувати цю воду?!!Навіщо ... Читати далі
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1215 | Дата: 12 Жовт 2011 | Рейтинг: 5.0/1

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 18 19 »

каталог сайтів